Cheesecake med räkor och kavring i glas
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 skivor mörk skånsk kavring
  • 11 msk smör
  • 12 tsk brödkrydda
  • 1300 g räkor, med skal
  • 11 liten rödlök
  • 13 ansjovisfiléer
  • 12 msk gräslök, finskuren
  • 10,5 citron, skalet
  • 11 dl naturell kesella
  • 11 dl crème fraiche
  • 1 dill, till garnering
  • 14 skivor mörk skånsk kavring 1 msk smör 2 tsk brödkrydda 300 g räkor, med skal 1 liten rödlök 3 ansjovisfiléer 2 msk gräslök, finskuren 0,5 citron, skalet 1 dl naturell kesella 1 dl crème fraiche dill, till garneringSkär bort kanterna på brödet och smula det grovt för hand. Smält smöret i en stekpanna och lägg i brödsmulorna och brödkryddorna. Bryn brödet knaprigt och låt det sedan rinna av på lite hushållspapper. Skala räkorna. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor, gärna med mandolin. Hacka ansjovisen. Blanda ansjovis, gräslök, citronskal, kesella och crème fraiche i en skål. Varva ansjovisröra, brödsmulor, räkor och dill i fyra glas. Avsluta med rödlök och massor av plockad dill på toppen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.