14 skivor
mörk skånsk kavring 1 msk smör 2 tsk brödkrydda 300 g räkor, med skal 1 liten rödlök 3 ansjovisfiléer 2 msk gräslök, finskuren 0,5 citron, skalet 1 dl naturell kesella 1 dl crème fraiche dill, till garneringSkär bort kanterna på brödet och smula det grovt för hand. Smält smöret i en stekpanna och lägg i brödsmulorna och brödkryddorna. Bryn brödet knaprigt och låt det sedan rinna av på lite hushållspapper. Skala räkorna. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor, gärna med mandolin. Hacka ansjovisen. Blanda ansjovis, gräslök, citronskal, kesella och crème fraiche i en skål. Varva ansjovisröra, brödsmulor, räkor och dill i fyra glas. Avsluta med rödlök och massor av plockad dill på toppen.
Häng två räkormed skal på kanten av varje glasoch servera dinaräkcocktailsmed ljummet bröd. Skär köttet itärningar eller halvmånar och blanda medananastärningarna
Servera på rostat bröd (godast blir det om du steker skivor av vitt bröd i smör) eller i bakad potatis, toppa med några hela räkor, en dillkvistoch kanske en extra klyfta citron
Eftersom jag inte hade något recept utan gjorde allt efter eget påhitt så är receptet sådär lite på en höft, men hörrni gör det här och njut av rätten till en iskallbira eller ett glas porlande bubbel
Blanda räkor, dill, citronsaft, majonnäs och crème fraiche. Lägg röran på brödskivorna. 300 g Räkormed skal. 12 msk Färsk dill. 11/2 msk Pressad citronsaft. 11 msk Crème fraiche. 14 st Skivor surdegsbröd. 14 st Skivorcitron. 120 g RuccolaSkala räkornaoch hacka grovt. 1Stek brödskivornai smör tills de är frasiga. 1Lägg toast skagen på en bädd av ruccola och garnera med en citronskiva
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.