Petit choux med skaldjursröra
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 150 g smör
  • 12 dl vetemjöl
  • 13 ägg
  • 1500 g skalade räkor
  • 1 hummerkött från en hummer
  • 11 dl majonnäs
  • 11 dl creme fraiche
  • 11 msk finhackad dill
  • 1 salt
  • 1 tabasco
  • 1 ca 75 g sik- eller löjromPetit choux: Sätt ugnen på 200 grader.
  • 1 Koka upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter.
  • 1 Ta kastrullen från värmen. Rör i äggen, ett i taget, under kraftigt omrörning, använd elvisp.
  • 1 Spritsa eller klicka smeten i valnötsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper.
  • 1 Grädda i mitten av ugnen i 20–30 minuter eller tills bakverken fått fin färg och blivit lätta och höga. (öppna inte ugnsluckan under gräddningstiden)
  • 1 Låt kallna på ett galler. Skär försiktigt av ett lock och lägg i fyllningen strax innan serveringen. Garnera med valfri rom.
  • 1 Skaldjursröra: Hacka räkorna och hummern. Blanda majonnäs, creme fraiche och dill i en bunke. Smaka av med salt och tabasco

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.