1 ca
75 g sik- eller löjromPetit choux: Sätt ugnen på 200 grader.
1 Koka
upp vatten och smör i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör kraftigt med en träsked tills smeten släpper från botten och kanter.
1 Ta
kastrullen från värmen. Rör i äggen, ett i taget, under kraftigt omrörning, använd elvisp.
1 Spritsa
eller klicka smeten i valnötsstora klickar på en plåt med bakplåtspapper.
1 Grädda
i mitten av ugnen i 20–30 minuter eller tills bakverken fått fin färg och blivit lätta och höga. (öppna inte ugnsluckan under gräddningstiden)
1 Låt
kallna på ett galler. Skär försiktigt av ett lock och lägg i fyllningen strax innan serveringen. Garnera med valfri rom.
1 Skaldjursröra:
Hacka räkorna och hummern. Blanda majonnäs, creme fraiche och dill i en bunke. Smaka av med salt och tabasco
Krydda med salt och peppar. Dekorera tårtan med rom, dill, hackad rödlök och skaldjur. 1300 g räkor, skalade (1 kg med skal). 1Fyllning300 g räkor, skalade (1 kg med skal) 2 dl kräftstjärtar 200 g färskost 11% 250 g naturell kvarg 1% 3 msk pepparrot, färskriven 0,5 knippe dill, hackad 0,5 dl gräslök, hackad 0,5 tsk salt 1 krm peppar. 1Dekoration50 g röd stenbitsrom dill rödlökBlanda margarin med smulad kavring till en deg. Tryck ut i en rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter
Garnera med rom, rödlök och dill. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp vatten, mjölk, grädde och smör. 2. Vispa ner mjöl, rör tills degen släpper botten och ta kastrullen från plattan
Blanda med resten av ingredienserna till fyllningen. Smaka av med citron, salt och peppar. Täck bakelsen med creme fraiche med hjälp av en spatel eller bordskniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.