Petit choux med olika fyllningar
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 12 dl vetemjöl
  • 12 dl vatten
  • 13 st ägg
  • 10.5 st rödlök
  • 12.5 dl creme fraiche
  • 1100 g kallrökt lax
  • 11 burk röd caviar
  • 11 knippe dillKoka upp vattnet och smöret i en kastrull, tillsätt sedan vetemjölet under krafig omrörning. Fortsätt att röra i blandningen i 3-4 minuter för att "rosta". Lägg över bladningen i en bunke och tillsätt ett ägg i taget under kraftfull vispining tills du har fått en slät smet. Spritsa ut 16 st petit choux på en bakplåtspappersförsedd plåt och grädda i ugnen på 200 grader i ca 25-30 minuter tills de har fått en gyllenbrun färg. Är du osäker på om de är färdiga så kan du ta upp en, knacka försiktigt - låter det ihåligt så är den färdig.
  • 1 Låt petit chouxerna svalna på ett galler (de måste vara helt kalla när du ska fylla dem så inte creme fraichen smälter).Skär/klipp av toppen på petit chouxerna. Fyll hälften av petit chouxerna med creme fraiche, rödlök, dill och kallrökt lax och hälften med creme fraiche, dill, rödlök och röd caviar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.