Börja med att bryna högreven med smör och rikligt med salt samt vitpeppar så den får färg runt om. Lägg i hälften av grönsakerna i grytan, lägg köttet på och resten av grönsakerna ovanpå
Sen blandar vi fonden med grädde till en ljuvlig sås och serverar. Är du hemma under dagen kan du med fördel vänta med att lägga i morötterna några timmar, så behåller de sin krispighet lite bättre
Vi människor har också mycket kollagen i kroppen, men det avtar med åren och därför kan vi bli stelare, få problem med värk, krånglande mage, rynkig hud och sköra naglar
Oxbringan lades i ugnsfast form och ett par schalottenlökar och hela vitlöksklyftor lades runt om innan helheten täcktes noga med folie så att ingen vätska skulle dunsta
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
På med locket och in med grytan i ugnen och sen var det bara att gå ut några timmar. Vill du lära dig mer om långkok så kan du här köpa min kokbok Långkok för LCHF och Paleo
Wonderbag och den kokbok jag tagit fram tillsammans med Wonderbag Sweden…. Jag passade på att laga en stor laddning så vi har varsin matlåda att ta med som färdkost hem på lördag, när vår vintervistelse här i Turkiet är slut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.