3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
* Fräs smöret påmedelhög värme i en järngryta* Skala rotfrukterna och skär i stora bitar. Jag åt ett långkok på kalv - Banquette de veau - i egen version med svamp och rotfrukter som var helt otroligt och eftersom det var kalv tänkte jag att jag får bourgogne eller sydfranskt - men icke
Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta. Servera med t. Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker ochörteroch fräs på
Den här mustiga vintergrytanmed nötkött och massor av grönsaker har jag gjort precis på det sättet. Är ni inte så många runt bordet så är grytan perfekt att värma på dagen efter eller ha i matlådan
Hetta upp olivolja i en gryta. Lasagne på nötfärs med vitt vin, trattkantareller,. När jag handlade ingredienserna till lasagnen i söndags, ledde mig rosmarinen ochtrattkantarellerna till att välja Västerbottensost som smaksättare i såsen och som täcke på lasagnen
Potatisrullar skulle förgylla middagen och när man googlar “potatisrulle” så får man tusen träffar på rullar som är gjorda med smördeg vilket jag inte var ute efter
Med lite tomater som smak och färgförhöjare till, så är hela middagen klar i bara en gryta. Då passar det fint att göra en god gryta att värma sig med, efter skogsturen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.