Den här gången har jag gjort en köttgryta med fläskgrytbitar, morot, lingon och persilja. Jag gör det gärna så snart jag får tid, och experimenterar gärna med olika smaker, olika typer av kött och roliga tillbehör
Nu är höstlovet igång, i alla fall för Olivia och Isak. Ida måste upp tidigt till fritids eftersom jag och Leif jobbar, men på torsdag och fredag ska hon få vara ledig och ta det lugnt på morgon som hon älskar
Fräs lök och vitlök. Lägg i kryddor och öl. Gott i kyliga tider. Ingredienser. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här
Både stavning och uttal vrickar ju tungan ur led. En köttgryta med potatismos är hur gott som helst. Det tar sin lilla tid att tärna morötter fint, skala steklökar, fräsa bacon och göra mos med mera - men det är inget långkok per say
Här kommer ett härligt recept på en enkel köttgryta som vi åt i fredags. Det visade sig att Michelle och Nicholas hade fyllt sina matlådor… Jag messade dem att det där lär vara segt att tugga på
Här är en köttgryta som kräver lång koktid men som ändå är enkel att tillaga. salt och peppar. • Hacka vitlök, dela gul lök i klyftor och skiva morötter, lägg i stekpannan
Börja med att bryna högreven med smör och rikligt med salt samt vitpeppar så den får färg runt om. Lägg i hälften av grönsakerna i grytan, lägg köttet på och resten av grönsakerna ovanpå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.