Lägg kycklingfilé i en marinad av följande. Servera med massa koriander. Den smakade inte så mycket rök som jag trodde utan den smaken kom mer i eftersmaken
Salta och peppra kycklingfiléerna, stek dem snabbt och lägg över dem i en större gryta. Servera med klyftpotatis eller potatismos, en klick Mango chutney och en god grönsallad
Skal från en apelsin (gjort med skalare). Skal från en apelsin (gjort med skalare). 1 kg kycklinglår, klipp m sax bort skinn och fetr (nästa gång så blir det med hälften kycklingfiléer). Krossa 10 kardemumma kärnor i mortel, häll sedan i 1 tsk koriander, 1 tsk paprika, 1 tsk lökpulver och 1 tsk kanel, blanda ihop med en matsked olivolja. 1 kg kycklinglår, klipp m sax bort skinn och fetr (nästa gång så blir det med hälften kycklingfiléer). 180 grader varmluftsugn i 30 minuter Krossa 10 kardemumma kärnor i mortel, häll sedan i 1 tsk koriander, 1 tsk paprika, 1 tsk lökpulver och 1 tsk kanel, blanda ihop med en matsked olivolja
Det finns massor av olika recept på den, och sedan jag för första gången gjorde pulled pork förra hösten har det blivit några gånger till - med lite olika kryddningar
Gillar man heta smaker så hackar man ner hela chilin med kärnorna kvar. Låt gärna kycklingen ligga i marinaden några timmar innan tillagning för extra smak, men har man inte tid så går det bra att tillaga den direkt också
baconlindad kycklingfilémed ugnsstekt potatis. Och den här kycklingen går ju att variera hur mycket som helst beroende på vad man stoppar i, t ex med färska kryddor eller olika ostar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.