Meat-free Monday är tillbaks med dessa otroligt goda kikärtsbullar. Denna maträtt kan göras vegansk om man utesluter parmesanen och byter ut ägget mot ägg-ersättning
Lägg filéerna i en smord ugnsfast form, salta och peppra filéerna något. 4st kycklingfiléer. 8-10soltorkadetomater (hackade). Skär ett snitt i varje kycklingfiléoch fyll den med1-2 skivor mozzarella, soltorkadetomater & basilika. Häll över creme fraichen och ställ in formen i ugnen i 200 grader, 40 minuter (eller tills kycklingen är klar). Serveras med grönsallad och potatis 4st kycklingfiléer. 8-10soltorkadetomater
Äntligen en pastasås till som ungarna älskar, lite mer variation i pasta-träsket. I med crème fraiche, grädde och krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver
Med just den här - med fetaost ochsoltorkadetomater - fick gratängen lite grekisk touch. Bottna en ugnssäker oljad form med aubergine- och zucchiniskivor, därefter hälften av köttfärsröran, sedan ytterligare ett lager med aubergine och zucchini, resten av köättfärsröran och sist ett lager ytterligare meed aubergine och zucchini
Skär kycklingfiléerna i större bitar. Smaksätt med basilika, salt och peppar. Bryn kycklingen med löken. Tillsätt soltorkad tomat, buljong och vispgrädde
Extra effektivt blir lykopenet om tomaterna upphettas, så ät gärna tomatsoppa, ugnsbakade tomater, ugnsbakade körsbärstomatermed mozarella, ketchup (helst utan socker förstås), en smakrik tomat- och paprikaröra och tomatpuré
Skär kycklingfiléerna i små bitar, ta oljan från de soltorkadetomaternaoch fräs kycklingen i den. PastaKycklingfiléSoltorkadetomater i oljaBladspenatGräddeSalt, peppar, vitlökspulverParmesanostGör såhär
I receptet skulle man använda hela soltorkadetomater men jag hade en burk med kräm på soltorkadetomater i kylskåpet som jag använde istället, det fungerade väldigt bra
Men jag skulle göra Schweizerkyckling - vilket är fyllda kycklingfiléermed ost och skinka. Och var så mycket enklare att hantera och tillaga än kycklingfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.