Lågtempererad lax med asiatisk glace, sparris och knipplök
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 700 g laxfilé utan skinn
  • glace1 dl ostronsås (finns i den asiatiska hyllan i matbutiken) 1 dl sweet chilisås 1 tsk malen ingefära, riven 1 klyfta vitlök, riven 1 tsk sesamolja 0,5 limefrukt, pressad juice
  • Till servering1 dl gräslök, finhackad 4 msk rostade sesamfrön (svarta eller vita) 1 knippe rädisa, i tunna skivor 1 knippe grön sparris 8 salladslökar (eller knipplök) 50 g smör 1 msk japansk soja 1 tsk sherryvinäger 1 klyfta vitlök, riven 1 dl rostade mandlar, grovhackade flingsalt japanskt ris, att servera till (eller jasminris)

Beskrivning

Kommentarer

  • manuela-2

     - 

    Hälften av glazen räcker till hel laxsida. Skippa gräslök, mandel och salladslök. Dubblera sparrisen. Ha rädisorna på sparrisen. Kör med termometer till 54grader men kör högre värme i ugnen så laxen får yta (typ 225 grader)

  • manuela-2

     - 

    56 grader!!!

  • manuela-2

     - 

    Blir rätt torrt

Logga in eller Registrera för att kommentera.