Lax

Lax

  • 36 Recept
Asiatisk glasnudelsallad med tofu

Asiatisk glasnudelsallad med tofu

1. Tofu. Skär tofun i bitar. Blanda ihop vitlök, olja, soja, balsamvinäger och agavesirap i en skål och häll sedan marinaden i en plastpåse
Helgrillad lax

Helgrillad lax

Fjälla laxen väl så att skinnet kan ätas. Servera till laxen med gurksalladen och färskpotatis. laxfilé. Krossa lagerbladen i en mortel och blanda med dill och persilja, olja, salt och peppar
Asiatisk kokosgryta med lax

Asiatisk kokosgryta med lax

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Asiatisk kokosgryta med lax 500 gram laxfilé(er) 4 krm salt 1 klyfta(or) vitlök 0,5 msk rapsolja 2 msk röd currypasta 400 ml kokosmjölk 1 msk japansk soja 0,5 tsk chiliflakes 1 kruka(or) färsk koriander Tillbehör 2 dl jasminris , 4 port Köp receptet
Zeinas koreanska lax med sojastekt broccoli

Zeinas koreanska lax med sojastekt broccoli

800 g laxfilé 2 msk sesamfrön 2 salladslökar. 800 g laxfilé 2 msk sesamfrön 2 salladslökar. 1Sås1 klyfta vitlök ca 3-4 cm färsk ingefära ca 0,75 dl japansk soja 0,75 dl vatten 2 msk farinsocker 2 msk chilisås 2 tsk majsstärkelse
Lax fylld med feta, dill & citron

Lax fylld med feta, dill & citron

Fyll laxen, salta & peppra, ringla över olja. 4 laxbitar. Mosa ihop ost, dill och citron. Tillaga 20-25 min i 150 graders varm ugn
Lax med créme fraîche

Lax med créme fraîche

600 g SALMA. 1 msk smör. 1 tsk salt. 1/2 tsk peppar. Koriander. Lime. Mangochutneysås. 3 dl créme fraîche. 3 msk mangochutney
Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat

Lax i krämig sås med soltorkad tomat och spenat

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Köp hem 600 gram laxfilé(er) 3 dl vispgrädde 100 gram soltorkad tomat 100 gram salladslök 65 gram färsk spenat Från ditt skafferi 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 klyfta(or) vitlök 1 msk olivolja 1 msk fiskfond 0,5 msk vitvinsvinäger 0,5 dl vatten Köp receptet
Fetaostgratinerad laxfilé med rödbetsrisotto

Fetaostgratinerad laxfilé med rödbetsrisotto

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 500 gram lax , benfri Fetaostcreme 2 dl matlagningsyoghurt 200 gram fetaost 1 tsk rosmarin 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Garnering 1 ask krasse Rödbetsrisotto 5 dl grönsaksbuljong 400 gram rödbetor 2 msk smör 2,5 dl avorioris 1 st gul lök(ar) , finhackad 3 msk olivolja 0,5 dl parmesanost , riven 1 st vitlöksklyfta(or) , finhackad Köp receptet
Laxpudding i panna med dillsmör och ärter

Laxpudding i panna med dillsmör och ärter

4 ca 400 g gravad lax i skivor ca 800 g kokt potatis (helst kall) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 200 g frysta gröna ärter Äggstanning 5 ägg 1 1/2 dl mjölk (gärna 3 %) 1/3 kruka hackad dill 2 krm salt 1 krm peppar Dillsmör 50 g smör eller margarin 1/3 kruka hackad dill Till servering citronklyftor Lägg till i inköpslistan