Ingredienser Portioner: 4 ca 400 g gravad lax i skivor ca 800 g kokt potatis (helst kall) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 200 g frysta gröna ärter Äggstanning 5 ägg 1 1/2 dl mjölk (gärna 3 %) 1/3 kruka hackad dill 2 krm salt 1 krm peppar Dillsmör 50 g smör eller margarin 1/3 kruka hackad dill Till servering citronklyftor Lägg till i inköpslistan
Lyxig lax i romsås med räkor ochdilloch fem sorters peppar. Bra rätt att imponeramed, eller hur. Rätten går snabbt att förbereda och sköter sig sedan själv i ugnen
Smält smör och pepparrot Av. Margareta Persson SKRIV UT RECEPTET. 4 portionerIngredienser 700 g Fakse eller annan fast potatis 250 g rimmad lax (rökt eller gravad) 3 msk lök 2 msk smör 2 st ägg 2½ dl matlagningsgrädde eller mjölk 1 krm vitpeppar 1 dl finklipptdillTillservering
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- ochcitronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad ochdillkoktnypotatis
Kommentarer
manuela-2
Bra restfest mat
Logga in eller Registrera för att kommentera.