Middag

Middag

Allt jag testat laga och vill göra igen
Hasselbackare på sötpotatis med färsbiffar

Hasselbackare på sötpotatis med färsbiffar

Hasselbackare på sötpotatis1 kg sötpotatis 75 g smör 2 klyftor vitlök, rivna. Färsbiffar700 g blandfärs 2 klyftor vitlök, rivna 1 gul lök, riven (liten) 1 msk japansk soja 2-3 msk sriracha smör salt peppar
Tacogratäng

Tacogratäng

Ingredienser Portioner. 4 Picklad rödlök 1/2 dl ättiksprit (12%) 1 dl strösocker 1 1/2 dl vatten 1 rödlök Tacogratäng 500 g köttfärs 1 msk smör 1 påse taco kryddmix (à ca 30 g) 1 burk salsasås à 230 g (gärna medelstark) 2 dl crème fraiche 3 dl riven cheddarost 250 g cocktailtomater 1/2 dl skivad, inlagd jalapeño Till servering 1 dl nachochips 1 kruka, grovhackad färsk koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Italiensk pastasallad med soltorkade tomater

Italiensk pastasallad med soltorkade tomater

Pasta400 g pasta (gärna strozzapreti). Sås på soltorkade tomater1 burk soltorkade tomater i olja, avrunna (à 200 g) 1 citron, skalet 1 klyfta vitlök, skalad 1 dl olivolja
Kycklingcurry med havreris

Kycklingcurry med havreris

600 g kycklinglårfilé 1 gul lök 2 klyfta vitlök 1 msk curry 3 dl grädde 2 msk mango chutney smör, till stekning salt peppar
Torsk med äggsås

Torsk med äggsås

Ingredienser Portioner. 4 600 g torsk 900 g fast potatis 4 ägg 2 morötter salt och peppar 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Sparrispasta med mandel och citron

Sparrispasta med mandel och citron

100 g mandelspån 400 g pasta 8 vita sparrisar, färska 50 g smör 3 dl grädde 0,5-1 tsk salt (beroende på hur salt buljongen är, börja med mindre och smaka av innan servering) 1 citron 1 grönsaksbuljongtärning 1 cm parmesanost 1 kruka färsk körvel
Isabellas bästa köttfärssås

Isabellas bästa köttfärssås

0,5 gul lök 0,5 morot 1 selleristjälk 500 g högrevsfärs, grovmalen 100 g fläskfärs 5 dl rött vin 2 msk tomatpuré 7 lagerblad (färska eller torkade) 3 burk hela konserverade tomater (à 400 g) 400 g spaghetti 50 g smör 75 g parmesanost, finriven ca 1 dl olivolja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Expressbulgogi

Expressbulgogi

600 g nötfärs (vego-, kyckling- eller blandfärs går också bra) neutral matolja, att steka i 6 salladslökar 0,5 romansallad 0,5 gurka 2 dl kimchi 2 msk rostade sesamfrön japanskt ris (till servering)
Snabb aioli

Snabb aioli

Ingredienser Portioner. Ca 2 1/2 dl 1 liten vitlöksklyfta 1 tsk dijonsenap 1 tsk vitvinsvinäger 1 krm salt 1 ägg 2 dl rapsolja svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Valfri krydda på små glas

Valfri krydda på små glas

Ingredienser Portioner. 4 1/2 purjolök (à ca 200 g) 1 röd chili 250 g körsbärstomater 300 g spaghetti 1 riven vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 dl vispgrädde 2 tsk finrivet citronskal ca 200 g skalade kräftstjärtar 1 1/2 dl finriven parmesanost salt svartpeppar Vid servering dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing

Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing

Ingredienser Portioner. 4 Nudelsallad 200 g risnudlar 200 g rödkål 2 tsk finrivet limeskal 1 msk färskpressad limejuice 1/2 tsk salt 1 påse salladsmix (à 65 g) 2 dl hackade salta jordnötter Dressing 2 vitlöksklyftor 1 msk neutral olja 1 1/2 dl sweet chilisås 1/2 msk japansk soja 1 msk finriven färsk ingefära Panerad torsk 500 g torsk- eller koljafilé 1 tsk salt 1 ägg 1 dl vetemjöl 2 dl panko 3 msk neutral olja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong