smaka av med salt. grilladlax, klyftpotatis/ris och sallad. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Gott med en grillad, halv citron att pressa över. lite citronsaft. Det är lätt att övergrilla laxen så den blir torr, men den här var helt perfekt grillad
I lördags marinerade jag lite karré och spett med fläskfilé som fått ligga i en god vitlöksmarinad. Är det inte galet vad gott det är med grillat, speciellt när kvällssolen värmer en aprilkväll
Pensla laxenmed lite olja på båda sidor. Krydda med salt och peppar och pressa över citron. Lägg 1 msk tapenade oliver och kapris på varje laxbit. 600g laxfilé i portionsbitar
lax4 port laxfilé utan skinn (à 150 g) olivolja salt peppar. 1Grön sparris400 g grön sparris. 1Gräslökshollandaise200 g smör 3 äggulor ca 1 msk citron, färskpressad 1 msk vatten 1 dl gräslök, finskuren
Servera medlax, hyvlad parmesan, pinjenötter och en klick sås. Pensla sparrisen försiktigt med olja och stek den runtom i grillpanna några minuter på hög värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.