Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Till Kycklingspetten behöver du. Tomat & basilika röran är samma som jag använder till bruschetta (minus rödlök), steker halloumi och lägger ovanpå, yoghurtsåsen med mynta & koriander samma recept som jag använde för nån dag sen
Lägg dem i en gryta och täck med vatten. Fördela det grönsaker och aprikoser på ett fat. De allra största kan du skala av ett lager på så blir de inte så sega
Med den perfekta kombinationen av bland annat vitlök, chili och ingefära så smakar dessa kycklingklubbor precis som när du går till en indiskt restaurang, och det bästa av allt, de är superenkla att göra
När brysselkålen är gyllene lägger ni den på en salladsbädd och toppar rikligt med hyvlad parmesan. Eftersom tiden går i en ryslande fart och vi närmar oss mot julafton kommer jag låta denna veckan enbart publicera recept som ni förhoppningsvis kan känna er inspirerade av att göra med en gång
Då benen började få färg tillsattes grovt hackad morot, grovt hackad lök, lätt krossad vitlökoch tomatpuré som fick fräsa med till även dessa hade fått ordentligt med färg
Blanda den mixade röran med buljong. Skala och hacka vitlök, gul lök och palsternacka grovt. Jag fick tag på några paprikor till billigt pris och gjorde därför en härligt djupröd paprikasoppa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.