1300 g
skogschampinjonerSätt ugnen på 125 grader. Putsa bort eventuella senor på rostasbiten. Salta och peppra väl runt om.
1 Lägg
vitlöksklyftorna på en skärbräda och banka sönder dem lätt med baksidan av en kniv. Grovhacka halva krukan med timjan.
1 Hetta
upp oljan i en stekpanna när pannan är riktigt varm lägger du i köttet och någon matsked smör och steker det runt om tills det får fin karamelliserad yta. När köttet är ordentliget brynt lägger du i resten av smöret tillsammans med vitlök och timjan och sätter av värmen. Låt smöret smälta och ös köttet med smöret.
1 Lägg
över köttet i en ugnssäker form och tryck in en köttermometer så att spetsen är mitt i köttet. Häll över det smälta smöret, vitlöken och timjan från stekpannan på köttet och sätt in i ugnen. Låt stå i ugnen tills innetemperaturen är ca 58 grader beroende på hur rött du vill ha köttet. När köttet är klart lägger du över det på en skärbräda, täck med folie och låt köttet vila i ca 10 minuter innan du skär upp det. Spara köttsaften som finns kvar i den ugnssäkra formen.
1 Skär
champinjonerna i fyra delar och stek i smör. Hacka resten av timjan och strö över. Avsluta med att hälla över köttsaften du sparat från den ugnssäkra formen. Skär upp köttet och servera ihop med de stekta champinjonerna.
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Stek dem i smör och vänd på slutet ner hackad vitlök, honung och örter. Det blev en liten påskpaus här på bloggen men nu är jag här med full styrka igen
Recept, saftstektachampinjoner. Knaprig potatis, smakrik sås med hög “fisksälta” från fonden men ändå lite vinsyra i bakgrunden tillsammans med den söta saftstekta svampen blev en riktigt bra kombination
Servera tillsammans med den stekta korven och strö ev över lite mer nötter. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.