Helstekt rostas med vitlök, timjan och stekta champinjoner
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g rostas
  • 18 st vitlöksklyftor
  • 11 timjan
  • 150 g + någon matsked smör att steka i
  • 12 msk olja att steka i
  • 1 salt, peppar efter smak
  • 1300 g skogschampinjonerSätt ugnen på 125 grader. Putsa bort eventuella senor på rostasbiten. Salta och peppra väl runt om.
  • 1 Lägg vitlöksklyftorna på en skärbräda och banka sönder dem lätt med baksidan av en kniv. Grovhacka halva krukan med timjan.
  • 1 Hetta upp oljan i en stekpanna när pannan är riktigt varm lägger du i köttet och någon matsked smör och steker det runt om tills det får fin karamelliserad yta. När köttet är ordentliget brynt lägger du i resten av smöret tillsammans med vitlök och timjan och sätter av värmen. Låt smöret smälta och ös köttet med smöret.
  • 1 Lägg över köttet i en ugnssäker form och tryck in en köttermometer så att spetsen är mitt i köttet. Häll över det smälta smöret, vitlöken och timjan från stekpannan på köttet och sätt in i ugnen. Låt stå i ugnen tills innetemperaturen är ca 58 grader beroende på hur rött du vill ha köttet. När köttet är klart lägger du över det på en skärbräda, täck med folie och låt köttet vila i ca 10 minuter innan du skär upp det. Spara köttsaften som finns kvar i den ugnssäkra formen.
  • 1 Skär champinjonerna i fyra delar och stek i smör. Hacka resten av timjan och strö över. Avsluta med att hälla över köttsaften du sparat från den ugnssäkra formen. Skär upp köttet och servera ihop med de stekta champinjonerna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.