Tiosätt vitlöken när löken börjat mjukna, och stek den försiktigt så att den inte bränns. Just i fallet med denna soppa hade jag länge funderat på själva grundidén, och hade kanske därför en större motivation att faktiskt lägga på minnet vad jag använde och hur jag gjorde
Koka på medelvärme tills blomkålen är mjuk och ta av kastrullen från plattan. Hej på er allihop. Blomkålen har fått koka i en god buljong och en skvätt grädde mot slutet är perfekt för att göra soppan krämig
Min variant är denna krämiga, vegetarisk röra serverad på crostini, med ett glas fruktig och fräsh Las Moras chardonnayRöranoch vinet fungerar i mitt tycke alldeles strålande bra tillsammans
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Låt puttra nån minut så det blir riktigt krämig. Sena timmen nu men jag har haft fullt upp idag och spenderat tid på andra sidan bron i diverse ärenden
Trä upp kycklingen på spetten och marinera i sweet chili, soja och citronsaft. Stek spetten i panna, några minuter på var sida, tills de är genomstekta
Vegetariska pasta med massor av härliga champinjoner, vitlökoch lite hetta. Då var det äntligen fredag och här kommer dagens tips till en mysig kvällsmiddag som inte tar allt för lång tid
På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlökoch citronpeppar. Det har ju blivit många bakverk på bloggen den senaste tiden, jag har hur mycket som helst som jag vill fylla på här i receptarkivet och idag tyckte jag att det var dags för en maträtt
Skär löken i klyftor och skala vitlöksklyftorna. Rosta fänkålsfröna försiktigt i en torr stekpanna, och häl dem i en skål i väntan på att soppan ska garneras
En krämigt god omelett med bland annat skogschampinjoner och massa god parmesanost. Skulle jag välja endast en basvara att leva på för resten av mitt liv, så skulle det vara ägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.