creme fraiche eller turkisk yoghurt och bröd. Tvätta av purjolöken och strimla, skala löken och hacka. Fräs all lök tills den mjuknat och tillsätt färsen och låt bli väl fräst
Recept hittat här. Gnid in skivor med bröd med vitlöken, lägg på tomater, lite oregano samt salt. Skär av toppen av vitlökenoch klä den med aluminiumfolie
Skiva vitlöken grovt och bryn den gyllenbrun i olja. Riktigt smakfull och krämig. Idag valde jag att ta en något mindre mängd jordärtskocka och lite mer palsternacka
Egentligen ville jag göra carpaccio på kalvfilé men det fick jag inte tag på. Garnera med finskuret syrligt äppleoch lite fina salladsblad samt hyvlad pecorino
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Jag var lite rädd för att de skulle bli lite "stabbiga" men efter den långsamma sjudningen i vätska var de härligt möra och smakerna från korv, purjo, vitlökochäpple gjorde sig verkligen på tallriken
Redan på idéstadiet blev jag förälskad i receptet, och det färdiga resultatet överraskade mig. Här kommer mitt första gröna påskrecept för Gröna Högtider med Las Moras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.