Helstekt oxfilé med pommes och bearnaisesås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g hel oxfilé
  • 4 st plommontomater
  • salt, efter smak
  • svartpeppar, efter smak
  • strösocker, efter smak
  • 5 st vitlöksklyftor
  • 0,5 st grön chili
  • 1 dl olivolja
  • 1 st apelsin, skalet
  • 1 st lime, skalet
  • 4 kvistar rosmarin, färsk
  • 0,5 kruka basilika
  • 500 g smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 msk estragon (dragon i vinäger)
  • 5 st äggulor
  • 5-6 kvistar kruspersilja
  • peppar, efter smak
  • 4 st bakpotatisar
  • olja till fritering
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 1 msk bladpersilja, strimlad
  • 1 msk dragon, strimlad
  • 2 dl flingsalt
  • Oxfilé800 g hel oxfilé 4 st plommontomater salt, efter smak svartpeppar, efter smak strösocker, efter smak
  • Marinad5 st vitlöksklyftor 0,5 st grön chili 1 dl olivolja 1 st apelsin, skalet 1 st lime, skalet 4 kvistar rosmarin, färsk 0,5 kruka basilika
  • Bearnaisesås500 g smör 2 st vitlöksklyftor 1 dl vatten 2 msk vitvinsvinäger 2 st schalottenlökar 2 msk estragon (dragon i vinäger) 5 st äggulor 5-6 kvistar kruspersilja salt, efter smak peppar, efter smak
  • Pommes frites4 st bakpotatisar salt, efter smak olja till fritering
  • Örtsalt1 msk gräslök, finskuren 1 msk bladpersilja, strimlad 1 msk dragon, strimlad 2 dl flingsalt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.