Oxfilé800 g hel oxfilé 4 st plommontomater salt, efter smak svartpeppar, efter smak strösocker, efter smak
Marinad5 st vitlöksklyftor 0,5 st grön chili 1 dl olivolja 1 st apelsin, skalet 1 st lime, skalet 4 kvistar rosmarin, färsk 0,5 kruka basilika
Bearnaisesås500 g smör 2 st vitlöksklyftor 1 dl vatten 2 msk vitvinsvinäger 2 st schalottenlökar 2 msk estragon (dragon i vinäger) 5 st äggulor 5-6 kvistar kruspersilja salt, efter smak peppar, efter smak
Pommes frites4 st bakpotatisar salt, efter smak olja till fritering
Det är entrecôten medpommesochbearnaisesås. Till det valde jag noggrant ut mina tillbehör som blev parmesan och örtslungad ruccola samt en chili- och mangosalsa med koriander
Putsa oxfilénoch stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna. Smaka av med salt och peppar. Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
Salta och peppar oxfilén runt om och bryn den snabbt på alla sidorna i en stekpanna med lite smör i. Idag ska vi åka till Gotland och Tuffs är hemma med mina föräldrar som tittar till honom när vi är bortresta
oxfilé,. Förutom att fixa maten för kvällen så inleddde jag även "mellovakan" med att riva av några mellolåtar med sång och gitarr innan tv-sändningen började
Helstektoxfilé. Dela smöret i klickar och lägg i bunken med den kalla stekta löken. Se till att smöret är rumstempererat när du börjar arbeta med det, då går det smidigare
Lägg i köttet, viktigt här att du låter oxfilén ligga stilla i pannan tills den får fin yta innan du vänder runt och fortsätter bryna runt om hela köttbiten
Lägg i köttet, viktigt här att du låter oxfilén ligga stilla i pannan tills den får fin yta innan du vänder runt och fortsätter bryna runt om hela köttbiten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.