Ta fram oxfiléoch smör så att de blir rumstempererade. i ett durkslag, torka med lite papper och blanda dem med olja, salt och vitpeppar i en långpanna, ugnsform eller ugnsfast stekpanna
Även om jag med största sannolikhet skulle kunna äta mig mätt på allt gott julgodis som bakas här hemma (man får ju inte glömma bort att jag faktiskt kämpar med min vikt, även om det inte alltid värkar så
Börja med såsen, bryn lök och grovt hackad morot och salladslök lätt. Rostade rotfrukter. Framförallt rödvinssåsen blev lyckad och kan helt klart rekommenderas
Smaka av med salt och peppar. Man hinner göra hela syrningsproceduren medan soppan kokar. Finhacka en gul lök &, fräs i olja i stor kastrull, skjut ner rotfrukterna samt en hackad vitlök
När potatisen är klar, så steker vi på oxfilén snabbt. Häll över några matskedar olivolja, salt och grovmalen svartpeppar – mojsa sedan runt allt med händerna så alla potatisstackare blir inoljade
Vår varmrätt i lördags bestod av oxfilémed en denna sås samt en chèvrekräm. Efter några minuter, häll över chilisåsen och farinsockret och låt fräsa med en kort stund
Blanda rumsvarmt smör med finhackad vitlök, timjan, salt och peppar. Medans steken står i ugnen förbereder du potatisen genom att skrubba den så den är ren men inte utan skal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.