Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 putsad och skinnfria rödingfiléer 1 tsk olivolja 1 tsk salt 50 g Arla® Svenskt Smör 25 g forellrom 12 kvistar färsk dill Rub: 1 tsk hela fänkålsfrön 1 tsk hela korianderfrön 1 tsk hela svartpepparkorn 1 tsk hela kumminfrön 1 tsk mald cayennepeppar
4 900 g fast potatis 1 kruka färsk dragon 1 purjolök ca 500 g rödspätta 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vispgrädde skalet och saften från 1 citron 75 g smör salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Blanda de andra ingredienserna till saffransskummet i en nonstick-kastrull, häll ner saffransblandningen när den lösts upp och låt gräddblandningen tjockna lite under omrörning
Avsluta med att ringla över bryntsmör. Toppa med sill, rädisor, ägg, gurka och hackade örter. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt, låt svalna något
Låt det ”bryna” en stund och smaka av med salt. Skala och hacka löken och bryn den i lite av smöret. Tillsätt kryddpeppar, honung, gräslök och resten av smöret
1250 g smör. 12-3 dl grädde. 1saltKoka potatisen med skal i saltat vatten. 1Pressa den sedan direkt ner i den varma kastrullen och blanda i 100 g smör och varm grädde så att det blir en bra konsistens på mandelpotatispurén. 1Lägg 150 g smör i en liten kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt. 1Dra av från värmen och lägg ner tomat, dill, kapris, hackad rödlök och saften från en citron i smöret före servering. 1Stek fisken på medelvärmemed skinnsidan neråt i 5 minuter, vänd sedan fisken och stek ytterligare i 4 minuter. 1Servera med en klyfta citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.