Smörg en ugnsform medsmör. 400 g torskrygg eller torskfilé, utan skinn och benfri. 11 msk smör. 13 st salladslök. 14 soltorkade tomater i olja. 15 blad färsk basilika eller en tsk torkad. 11 kvist timjan eller 1 tsk torkad. 11 tsk torkad oregano. 11 tsk torkad dragon. 113 st färskpotatis eller delikatesspotatis, kokta. 11 krm salt. 10,5 krm svartpeppar. 12 dl grädde. 12 dl matlagningsgrädde. 10,5 dl riven ost som parmesan eller grana padano eller annan riven ost som VästerbottenostKoka potatisen nästan klar i 15 minuter
Väl hemma så blev det ett hittepå recept som bara blev så himla gott. Har varit lite problem att få tag i fin fisk ett tag men igår fick vi tag i en bit fin, fin torskrygg
Tänker tillbaka på all överstekt ofta panerad fisk som jag har lagat och ätit under åren. Tyvärr är torskrygg ofta ett dyrt alternativ i jämförelsemed vanliga torskfiléer
Denna risotto med pilgrimsmusslor, bryntsmör och saffransskum blev riktigt, riktigt god. Smält smör och olja i en stor kastrull på medelvärme och lägg i soffritto
Jag tycker att den här rätten behöver lite syra och därför är det gott med pressad citron i det bryntasmöret och jag tror också att riven färsk pepparrot skulle passa fint
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.