Smaka av såsen och red sedan av den med lite maizenaredning. Krydda 4 skinnfria portionsbitar laxmed salt och nymalen svartpeppar. Bryn laxbitarna och häll sedan över 1 dl vitt vin och 3 dl vispgrädde. Smaksätt såsen med 2 msk tomatpuré och ytterligare lite salt och nymalen svartpeppar. Låt laxen småputtra i grädden ca 15 minuter, använd gärna lock om du har. Avsluta med att röra ner 1 påse babyspenat (65 g) i såsen
Ingredienser Portioner. 4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokade grönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
Tycker du om lax och den lite distinkta smaken av gorgonzola så kommer du att älska den här rätten. med kajakerna, vårens första vildblomsbukett, strömmingsfiske i ledan, de hemliga ställena i bergsskrevorna och de långa kvällarna med middag och utsikt över tallar och hav
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.