Slå på kokosmjölk och smula ned buljongtärningen. (Om du inte har något överblivet ris börjar du med att koka ris enligt förpackningen och låter svalna) Skala och riv löken
Stek i olja i en kastrull påmedelvärme tills de är riktigt mjuka, glansiga och har mörknat något. Häll i de kokta ärtornaoch fyll upp med vatten så att allt täcks
Mixa kokta kikärtor, majs, skalad vitlök till en slät smet. Blanda ihop ströbröd, potatismjöl, salt, spiskummin och sambal oelek och blanda sedan ner den mixade kikärtssmeten och rör om
Jag tänker att det är en form av potatisbullarmed lök. Här hemma åt vi rösti till söndagslunch igår och den innehöll, förutom råriven potatis, även palsternacka och morot
Ha på resten av potatisröranoch avsluta med den rivna osten. Låt det småkoka, på låg värme, tills potatisen är mjuk men fortfarande har lite spänst kvar i mitten
Mixa morötter med tahini, olja, citronsaft och salt till en slät röra med stavmixer eller blender. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg på en plåt och rosta i ugnen tills de mjuknat, ca 20 min
Eller mixa med stavmixer. Lägg blötlagda ärtor, lök, smulad buljong, citronskal och saft, saffran, sriracha/sambal oelek och jordnötssmör/tahini i en mixer
De senaste dagarna har det varit fullt upp med jobb och andra aktiviteter så jag har helt enkelt inte hunnit följa mitt eget råd, att planera veckans middagar i förväg
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös påmed mera kryddning. När du tycker att det är lagom så häller du i resterande av dom färska örterna och låter dom puttra med en stund innan du kör med förslagsvis en stavmixer och finfördelar dom större bitarna och skalen till önskvärd storlek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.