Så efterlängtad när man inte har haft någon tvättmaskin på en och en halv vecka. När vi kom hem på kvällen blev det en sväng till kyrkogården för att tända ljus på mina svärföräldrars grav
På eftermiddagen ägnade jag nästan fyra timmar åt att klippa gräset, med handgräsklippare. Trots vissa smärtor avnjöt vi en superb måltid i lördags som bestod av grillad entrecote med hemgjord aiolioch fantastiska små potatisar
Stek påmedelvärme i olja tills de mjuknar. Låt ärtfärsen steka med lökblandningen i några minuter, rör om och tillsätt ev lite vatten för att undvika att det bränns vid
Vänd på potatisarna så att skalet är nedåt och snittytan uppåt. Dela potatisarna på längden i halvor. Ta ut potatisen och blanda med basilikan och servera
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös påmed mera kryddning. När du tycker att det är lagom så häller du i resterande av dom färska örterna och låter dom puttra med en stund innan du kör med förslagsvis en stavmixer och finfördelar dom större bitarna och skalen till önskvärd storlek
Lägg dem och steklöken i en stor plastpåseoch häll över oljan. Servera rätten till kött, kyckling och fiskrätter eller som ensamrätt med ett grovt bröd och crème fraiche med örter
blanda såsen som det står på blå band kartongen och gör exakt som det står för då blir det bäst nu vet jag inte vilken sås du tog men gör som det står bara
Servera biffarna ovanpå aubergineskivorna medtomatsåsoch bulgur eller pasta. Fast handla mat måste jag göra förstås, ikväll ska det bjudas på middag igen och jag funderar som bäst på vad jag ska laga till, så här lite innan frukost med kurrande mage
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.