Häll i de kokta gulaärtornaoch bred över potatismoset. Börja med skala potatisen, skär i stora bitar och koka i rejält med saltat vattens tills de är mjuka
Koka på medelvärme tills vattnet kokat in, ochärtorna är helt mjuka. Detta är en kokbok som utöver vegetariska rätter innehåller recept på såväl kött, kyckling och fisk, och den inspirerade mig mycket under de sista två åren då jag var vegetarian
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek på medelvärme i olja tills de mjuknar. Mixa de blötlagda gulaärtorna med en stavmixer eller blender, det ska bli lite som en färs så mixa inte för mycket
Det funkar jättebra och jag tycker den här falafeln blir godare än den gjord påkikärtor. Lägg försiktigt falafel på plåten eller brickan och ställ den i frysen
En god sås att ha till blandar du enkelt på tahini, pressad citron och grekisk yoghurt. Mal ner ärtorna tillsammans med grönsakerna och kryddorna med hjälp av en mixerstav
½ msk mald spiskummin. Sila av ärtornaoch lägg ärtorna i en kastrull fylld med saltat vatten. Tillsätt havregryn, salt, peppar och eventuell smaksättning
Lägg gärna torkad svartkål och svalört på. Smakrik lammbringa läggs på toppen. Svartkål, gulaärtoroch lammbringaÄntligen en rätt där gulaärtor används till annat än soppa
Carpaccio på hälleflundra med grönsakstimbal och sås på gröna ärtorPortioner. Lägg hälleflundran på dubbla lager plastfolie, rulla ihop och lägg i frys
Forma runda bollar och fritera på medelvärme tills de får fin färg. De smakade minst lika gott som vanliga falafel, men jag skulle ha blötlagt ärtorna lite längre (de låg bara över dagen, borde varit ett dygn) och mixa finare nästa gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.