Kryddigt ris med cashewnötter och spenat
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 hackad gul lök
  • 12 msk finhackad färsk ingefära
  • 11 finhackad röd chili
  • 11 tsk malen gurkmeja
  • 11/2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 16 kryddnejlikor
  • 125 g smör
  • 13 dl basmatiris
  • 16 dl vatten
  • 11 tsk salt
  • 1200 g delade körsbärstomater
  • 170 g färsk spenat
  • 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg.
  • 1 Tillsätt ris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på.
  • 1 Tillsätt nötterna, vänd runt och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.