Här har jag gjort en vegetarisk gryta med linser, grädde, färskatomater, vitlök ochspenat. Rör sen ner riven vitlök, bladspenat, grovhackade tomateroch grädde
Klyfta tomatoch lök och blanda med majs. Dessutom håller den ju längre i kylskåpet än tex isbergssallas, så då kan man göra denna sallad och ha till alla måltider i veckan
Tillsätt paprikakräm ochtomatpuréoch låt allt koka ihop ytterligare någon minut. Vill du inte använda salsiccia kan du ersätta den med ren färs, förslagsvis lammfärs, och addera lite extra krydda av något slag
Varva ägg ochtomat på severingsfat. Skiva stora fina tomater i skivor. Hon har varit väldigt mycket i Frankrike och hennes dotter, min kusin är halvfransk (och dessutom gift med en fransman)
Getostpajmedcocktailtomateroch paprika. Lägg i cocktailtomaterna på något tjusigt sätt också. Den här getostpajen hämtade jag från boken Fredagkväll med mat och vin av Håkan Larsson och anpassade lite
Fördela tomatstrimlorna, ostskivorna och hackad timjan i skalet. Skär tomaterna i strimlor. Vi äter med italienska charkuterier och oliver samt ett gott Amaronevin i glaset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.