Krämig nässelsoppa med spenat, knaprigt bacon och ägg
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Nässelsoppa
  • 125 g smör
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 tsk sambal oelek
  • 100 g spenat
  • 100 g nässlor
  • 0,5 dl rosé eller vitt vin
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 dl lätt crème fraîche
  • 2,5 dl matlagingsgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • salt, peppar, timjan, oregano
  • 1 Topping till soppan:
  • 11 paket bacon
  • 2 ägg1. Ansa nässlorna och ta bort alla kvistar så att du bara få bladen kvar – använd med fördel plasthandskar till detta.
  • 12. Smält smör i en kastrull, pressa i vitlök och ha i hackad lök och sambal oelek. Låt mjukna.
  • 13. Ha i spenaten och nässlorna och låt puttra ihop med löken under ett par minuter. Häll på vin samt fond och låt puttra ytterligare ett par minuter.
  • 14. Häll i grädde, crème fraîche och vinäger. Kör soppen med en mixerstav till du har fått en fin och slät soppa. Häll på vatten och maka av med kryddor.
  • 15. Knaperstek baconen och koka äggen. Hacka upp de stekta baconen och halvera äggen. Häll upp i en skål med en ägghalva och lite strödda bacon på toppen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.