2 ägg1.
Ansa nässlorna och ta bort alla kvistar så att du bara få bladen kvar – använd med fördel plasthandskar till detta.
12. Smält
smör i en kastrull, pressa i vitlök och ha i hackad lök och sambal oelek. Låt mjukna.
13. Ha
i spenaten och nässlorna och låt puttra ihop med löken under ett par minuter. Häll på vin samt fond och låt puttra ytterligare ett par minuter.
14. Häll
i grädde, crème fraîche och vinäger. Kör soppen med en mixerstav till du har fått en fin och slät soppa. Häll på vatten och maka av med kryddor.
15. Knaperstek
baconen och koka äggen. Hacka upp de stekta baconen och halvera äggen. Häll upp i en skål med en ägghalva och lite strödda bacon på toppen.
Blanda i purjo, spenat, baconoch persilja. Tärna baconetoch fräs det knaprigt i en torr stekpanna. Mät upp mjöl och tärnat smör i en matberedare monterad med kniv
Stek det knaprigtoch låt det rinna av på hushållspapper. Häll över ostsåsen och toppa med riven ost. Fördela kycklingen ovanpå och strö över stekt bacon
Mycket krämigtoch gott. Gick igenom lite bilder i kameran och hittade den här enkla rätten från i somras som jag slängde ihop efter en afton med ost och kex
Läggbaconbitarna på lite hushållspapper och låt överflödigt fett rinna av. Idag blev det pasta, en krämigbaconoch ädelost sås, som jag toppade med lite rostad lök och bredvid serverade jag smörslungade haricotverts
Allt som är krämigtochdärmed också onyttigt uppskattas av mig, hur kan det komma sig. Visst, jag kan också tycka att nyttigare tomatbaserade såser är goda, men gräddigt ochkrämigt slår det mesta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.