Krämig spenat- och broccolisoppa med ägg och bacon
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g spenat
  • 14 ägg
  • 16 dl matlagningsgrädde
  • 11 dl vatten
  • 12 vårlök
  • 11 lök
  • 11 klyfta vitlök
  • 1100 g bacon
  • 1 vitvinsvinäger
  • 11 näve krutonger
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1100 g broccoli
  • 1100 g spenat 4 ägg 6 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 2 vårlök 1 lök 1 klyfta vitlök 100 g bacon vitvinsvinäger 1 näve krutonger salt peppar 100 g broccoliSkiva lök och vitlök och fräs tillsammans med tärningar av bacon. Skär ned broccoli i mindre bitar och tillsätt tillsammans med vattnet. Tillsätt matlagningsgrädde och koka i hop 5-7 min under omrörning. Mixa i blender med spenaten till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar samt vitvinsvinäger. Skiva vårlöken tunt. Dela kokta ägg på hälften.
  • Servera soppan med äggen och toppa med bacon och vårlök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.