1100 g
spenat 4 ägg 6 dl matlagningsgrädde 1 dl vatten 2 vårlök 1 lök 1 klyfta vitlök 100 g bacon vitvinsvinäger 1 näve krutonger salt peppar 100 g broccoliSkiva lök och vitlök och fräs tillsammans med tärningar av bacon. Skär ned broccoli i mindre bitar och tillsätt tillsammans med vattnet. Tillsätt matlagningsgrädde och koka i hop 5-7 min under omrörning. Mixa i blender med spenaten till krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar samt vitvinsvinäger. Skiva vårlöken tunt. Dela kokta ägg på hälften.
Servera soppan med äggen och toppa med bacon och vårlök.
Däremot brukar de flesta vilja hålla fast vid julens traditionella maträtter med bland annat skinka, Janssons frestelse, inlagd sill, kål, lutfisk och pepparkakor såklart
4 1 röd paprika 2 morötter 1/2 purjolök 500 g kycklingfärs 3 msk olivolja salt och peppar 2 vitlöksklyftor 1/2 dl tomatpuré 1 1/2 l kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 tsk timjan 3 dl risonipasta 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Smaksätt med socker och salt. Skala och hacka löken. Fräs purjolök och lök i smör i en kastrull. Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar
Häll upp i en skål med en ägghalvaoch lite strödda bacon på toppen. Ansa nässlorna och ta bort alla kvistar så att du bara få bladen kvar – använd med fördel plasthandskar till detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.