Soppa Till Middag

Soppa Till Middag

Krämig sparrissoppa med syrad grädde

Krämig sparrissoppa med syrad grädde

500 g grön sparris 1 klyfta vitlök 2 schalottenlökar 1,5 msk smör 4 dl grönsaksbuljong 1 dl torrt vitt vin 3 dl syrad grädde 0,5 tsk salt 1 krm svartpeppar
Lax & räksoppa med vitlöksost

Lax & räksoppa med vitlöksost

Skiva purjolöken och fräs tillsammans med morötterna i smör i en. räkorna i soppan och låt allt bli varmt
Surkålssoppa med kryddig korv

Surkålssoppa med kryddig korv

Tärna korven och fräs med lök och paprika tills tärningarna är knaperstekta. Rör i lite av vattnet tills redningen är slät
Krämig spenatsoppa med ägg och gräslök

Krämig spenatsoppa med ägg och gräslök

1  förpackning  Hackad spenat1  st  gul lök2  st  vitlöksklyftor5  dl  matlagningsgrädde2  dl  vatten2  st  grönsaksbuljongtärningriven muskot  salt och peppar  hackad gräslök 
Snabblagad köttfärssoppa med tacosmak

Snabblagad köttfärssoppa med tacosmak

Till servering2 dl matyoghurt. 400 g köttfärs 4-5 potatisar [ca 400 g] 2 morötter [ca 200 g] smör, att steka i 8 dl vatten 3 msk kalvfond (eller 2 buljongtärningar) 500 g krossade tomater 2 msk tomatpuré 1 förp taco kryddmix [40 g]
Zupa szparagowa. Krem z białych szparagów.

Zupa szparagowa. Krem z białych szparagów.

Przygotować bulion wg tego przepisu. Bulion warzywny. Ewentualnie może być przecedzony rosół. Następnie przygotować szparagi – należy pozbawić je zdrewniałych części, poprzez przełamanie go u podstawy – powinien on przełamać się w miejscu, gdzie jest jego zdrewniała część, która nie nadaje się do spożycia
Krämig pumpasoppa med fröknäcke

Krämig pumpasoppa med fröknäcke

2 kg pumpa (eller butternut squash) 4 msk olivolja 1 gul lök, skuren 4 klyftor vitlök, pressad 0,5 tsk salt 0,5 tsk malen kanel 0,5 ml malen nejlika 0,5 tsk malen muskot 0,5 tsk svartpeppar 9,5 dl grönsaksbuljong pumpakärnor, skalad 1 dl matlagningsgrädde 2 msk honung frökex
Saffranskryddad fisksoppa

Saffranskryddad fisksoppa

2 förp torsk, fryst [à 400 g] 1 gul lök 1 purjolök matolja 1 klyfta vitlök 1 förp saffran 4 msk vetemjöl 2 l vatten fiskbuljongtärning 0,5-1 dl tomatpuré 400 g kräftstjärt 2-3 dl crème fraîche salt vitpeppar persilja, hackad