Soppa Till Middag

Soppa Till Middag

Krämig köttfärssoppa

Krämig köttfärssoppa

  500 g Köttfärs. 1  1 st Röd paprika. 1  3 st Tomater. 1  1 st Gul lök. 1  2 msk Tomatpuré. 1  1 msk Röd currypasta
French Onion Chicken

French Onion Chicken

Melt the butter in a pan over medium heat, add the onions and cook until a deep golden brown, about an hour, stirring occasionally, adding a bit of water or broth to deglaze the pan as needed
Saffran- och kokosgryta med lax

Saffran- och kokosgryta med lax

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gryta 1 st gul lök(ar) 2 st vitlöksklyfta(or) 250 gram morötter 2 msk olivolja 1 paket saffran 400 gram kokosmjölk 2 dl grönsaksbuljong 1 st zucchini 0,5 ask cocktailtomater 1 st limefrukt(er) , saften från halva 500 gram laxfilé , tinad 0 salt 0 svartpeppar Tillbehör 4 st minibaguetter Köp receptet Näringsvärde Kcal

Soppa på en spik och knäckebröd med surdeg

Stäng av plattan och dra kastrullen åt sidan och mixa soppan slät. 2 msk rapsolja att fräsa i1 st gul lök1 st vitlökskyfta1 st morot storlek xl1 dl röda linser (ger en fyllig soppa, hoppa inte över)½ msk torkade örter, gärna “provensalska” smaker4 dl vatten från vattenkokaren1 burk krossade tomater (eller 4-5 färska, skalade och hackade)2-3 msk grönsaksfond eller kycklingfondEv. ½-1 dl vispgrädde att runda av med på slutet Hacka löken grovt och skiva morot tunt med tex mandolin (2 mm) och låt detta fräsa i oljan på medelhög värme utan att det tar färg tills löken är mjuk och morötterna kroknat något. Peta i vitlöken och rör om, i med linser, örter och kokande vatten, låt nu koka ca 10-15 minuter till linserna är lagom mjuka
Soppa nummer två

Soppa nummer två

Ta fram mixerstaven och kör tillsoppan är helt slät. Fräs i smöret tills det är mjukt och tillsätt saffran, buljong, vatten och koka upp
Mustig indisk soppa med chapatibröd

Mustig indisk soppa med chapatibröd

1 gul lök, tunt skivad 3 klyftor vitlök, finhackade 2 tsk färsk ingefära, finhackad 1,5 msk garam masala 2 tsk curry 2 dl krossade tomater 1 l kycklingbuljong (eller grönsaksbuljong) 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) 3 dl torkade röda linser 1 kruka färsk koriander, finhackad 1 burk färdigkokta kikärtor (à 400 g) 200 g färsk spenat 1 limefrukt, pressad neutral rapsolja, till stekning salt peppar. 1Till servering3 dl matyoghurt
Italiensk bönsoppa

Italiensk bönsoppa

Tillsätt chilin. Ringla lite olja över soppan vid servering. Tillsätt vatten, buljongtärningar och krossade tomater, och koka under lock, ca 20 minuter. Tillsätt spenaten och bönor, och koka i ca 5 minuter