11 krm
saltSkölj gärna riset i kallt vatten innan du kokar det. Mät upp ris i en bunke eller kastrull och skölj samt rör runt med vatten någon minut. Häll av i ett durkslag eller stor sil. LÅNGKORNIGT RIS: Lägg riset i en kastrull och fyll på med vatten samt salt. Koka upp och låt sjuda med lock i ca 20 minuter. RÅRIS: Skölj riset i durkslag eller i kastrullen och häll ut vattnet. Tillsätt vatten och salt. Koka upp och låt koka med lock i 45 minuter. BASMATIRIS: Lägg basmatiriset i en kastrull och koka upp med vatten och salt. Koka sedan på svag värme med lock i 12 minuter. Ta av från värmen och låt stå i 10 minuter. JASMINRIS: Lägg riset i en kastrull och skölj jasminriset väl i några omgångar tills vattnet är nästan klart. Koka upp med vatten och låt koka på svag värme med lock i 10 minuter. Ta av från värmen och låt stå i ytterligare 10 minuter. VILDRIS: Koka upp vildriset med vatten och salt. Låt koka med lock på svag värme i ca 50 minuter. Du kan korta koktiden till 40 minuter genom att lägga vildriset i blöt 40 minuter innan. SUSHIRIS: Skölj riset några gånger. Låt ligga i blöt i 30 minuter. Häll av. Mät upp vatten och salt. Koka upp och koka på låg värme under lock i 10 minuter. Sätt åt sidan att stå under lock i 10 minuter. SVART RIS: Mät upp svart ris och vatten i en kastrull. 1 del svart ris och 2 delar vatten. Koka upp och koka under lock på svag värme i 40-45 minuter. Späd eventuellt med mer vatten så det inte kokar torrt. Salta på slutet. RÖTT RIS: Mät upp rött ris och vatten i en kastrull. 1 del svart ris och 2 delar vatten. Koka upp och koka under lock på svag värme i 40-45 minuter. Späd eventuellt med mer vatten så det inte kokar torrt. Salta på slutet.
11 förpackning kokta svarta bönor à 400 g, avsköljda och avrunna. 14 portioner koktris. 1Servera med ris, rikligt med klippt persilja och eventuellt en grönsallad
Andra möjliga yrken är forskning- och utvecklingsprojekt inom kost, sensorisk bedömning och utveckling av livsmedel, arbete i provkök eller med marknadsföring eller förebyggande hälsovård, utbildning och information/föreläsare
kokta ärter. långkornigt ris. Servera med ris, ärtor och en blandad sallad. Rester av hovmästarsås kommer till nytta i denna vardagsrätt med torskfilé och gräddig sås
Eftersom jag misstänker att det är fler än jag som alltid får rester över när jag koktris (eller potatis, eller pasta, eller köttfärssås…) har jag sammanställt en bängalista över vad du kan göra om du som av en händelse råkar koka för mycket ris
Tillagning kokt torsk. När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det koktariset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.