11 förpackning
kokta svarta bönor à 400 g, avsköljda och avrunna
11-2 msk
olja, till stekning salt och svartpeppar
14 portioner
kokt ris
11 knippe
persilja, finklippt ev. 70 g valfria gröna bladStek svamp, vitlök och lök i olja i en kastrull tills vätskan börjat släppa och löken blivit glansig. Tillsätt tomatpuré och timjan och låt steka med hastigt.
1 Vänd
ner crème fraiche, senap och soja och låt koka på låg värme i cirka 10 minuter. Tillsätt bönorna och smaka av med salt och peppar.
1 Servera
med ris, rikligt med klippt persilja och eventuellt en grönsallad.
4 4 port ris 2 dl torkade röda linser 1 gul lök 1 msk riven färsk ingefära 1 tsk sambal oelek 1 msk olja 2 vitlöksklyftor 1/2 msk curry 2 tsk tomatpuré 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 400 ml kokosmjölk 1/2 blomkålshuvud 250 g körsbärstomater 1 lime salt och peppar 65 g babyspenat 1 dl cashewnötter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Börja med att mala/mixa lök, vitlök, olja, örter, pumpafrö och kryddor till en grön smet. Tillsätt sedan kikärtor, ärtor och kikärtsmjöl och pulsa tills det blir en grovmalen smet
Blanda sesamolja, risvinägeroch strösocker med en nypa salt. Lägg machesallad, den krispigagurk-och rädissalladen, avokado samt marinerad lax på toppen
När jag väl hade tempehen kunde jag inte komma på vad jag skulle göra med den, men efter lite letande hittade jag ett recept på bollar medsvartabönoroch tempeh som jag tyckte lät goda, och det var dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.