Svampstroganoff med svarta bönor och kokt ris
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g champinjoner, i kvartar eller skivor
  • 12 vitlöksklyftor, finhackade
  • 11 gul lök, finhackad
  • 12 msk tomatpuré
  • 12 tsk torkad timjan
  • 12-3 dl crème fraiche
  • 12 tsk dijonsenap eller grovkornig senap
  • 12 tsk ljus japansk soja
  • 11 förpackning kokta svarta bönor à 400 g, avsköljda och avrunna
  • 11-2 msk olja, till stekning salt och svartpeppar
  • 14 portioner kokt ris
  • 11 knippe persilja, finklippt ev. 70 g valfria gröna bladStek svamp, vitlök och lök i olja i en kastrull tills vätskan börjat släppa och löken blivit glansig. Tillsätt tomatpuré och timjan och låt steka med hastigt.
  • 1 Vänd ner crème fraiche, senap och soja och låt koka på låg värme i cirka 10 minuter. Tillsätt bönorna och smaka av med salt och peppar.
  • 1 Servera med ris, rikligt med klippt persilja och eventuellt en grönsallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.