1100 g
VattenKokosdacquoise: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggvitorna hårt i en bunke. Tillsätt sockret och fortsätt vispa i någon minut. Rör försiktigt ner florsocker och kokos. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll ut smeten och jämna till den med palett. Grädda i mitten av ugnen tills kokoskakan är lätt gyllenbrun, ca 8-15 minuter (beror på tjockleken). Ta ut och låt svalna. Platta till lite med handen så botten blir kompakt och lägg gärna bakplåtspapper på och sen en plåt ovanpå så den blir jämn. Skär i bitar så det passar i en mindre form så du kan montera.
1 Vit
chokladbavaroise: Koka upp mjölk. Vispa upp äggula och socker, slå över mjölken, vispa upp till 85°, tillsätt de blötlagda gelatinbladen och vaniljsocker . Vispa i den hackade chokladen, sila och låt svalna. Vispa i yoghurt och vänd i vispad grädde. Häll upp i formar och frys minst 3 h.
1 Färskostmousse:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda grädden, osten och sockret i en kastrull. Smält samman på svag värme. Krama ur och smält gelatinbladen. Rör ner dem i smeten. Låt sätta sig i kylen en stund och lägg i spritspåse.
1 Mangocurd:
Lägg mango, socker och citron i en kastrull. Låt allt koka tills mangon är mjuk. Mixa helt slätt med en stavmixer. Tag av lite av mangopurén och rör ut maizena i det, häll sedan tillbaka detta i purén. Rör i äggen, ett i taget under konstant omrörning. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och låt purén sjuda tills den tjocknat. Rör hela tiden så att det inte bränns fast i botten. Sila purén genom en finmaskig sil. Ha i smöret och låt det smälta helt. Smaka av och tillsätt eventuellt mer citron. Häll upp på väl rengjord burk och låt svalna i kylen.
1 Kristalliserad
choklad: Smält chokladen i en stor värmetålig bunke. Koka upp vatten och socker till 130 grader. Häll sakta den heta sockerlagen i chokladen medan du vispar med en elvisp. Väldigt snabbt kommer chokladen att kristallisera sig. Häll ut chokladen på ett bakplåtspapper och låt det svalna helt. Mixa fint.
1 Montering:
Montera varannan botten, färskostmousse och curd i en mindre form. Låt frysa några timmar och skär sedan upp i fina bitar och lägg på tallrik. Garnera med vit chokladbavaroise, färskostmousse, chokladpulver, tempererad vit choklad och färsk mynta. Fungerar även att göra som tårta givetvis, montera då i en springform med löstagbar botten och garnera ovansidan och servera.
En vecka över tiden kom hon med buller och bong. Garnera med resterande hallon. Kändes inte som det var länge sedan vi mitt i natten for i ilfart genom Kalmars gator mot rödljus och stopplikt
Vit chokladkladdkaka med hallongrädde. Pudra med florsocker före servering. Jag hade gjort en vit kladdkaka, och här har ni receptet som kommer från tidningen Hembakat
Ta fram glasen med moussen. Vispa ihop florsocker, äggvitaoch ättika. Vit chokladmousse. Rör ihop och låt vila till sockret löst sig, rör lite då och då
Det verkar inte som om de brukar göra kladdkakor i Frankrike, eller så var hon inte så inne på bakning och efterrätter, men hon trodde faktiskt att jag hade misslyckats med kakan
Jag ville ha dem vitaoch vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Koka upp dem tillsammans med citronskal, grädde och honung. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Doppa tryfflarna i chokladen och lägg dem på galler med bakplåtspapper under
Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey's pannacotta medvit chokladmousse
Extra plus att de blir så vackra också med de olika lagren, då smakar det extra gott också. Vit choklad och saffran är ju som bekant en underbar kombo och denna fudge är inget undantag
Med psykologitenta imorgon, julgodiskurs på måndag och en hel hög med jul- och decemberrelaterade aktiviteter känns det som om jag hade behövt ha några fler timmar på dygnet för att hinna sova lite mer… Men det ligger något i det där citatet jag såg i en almanacka för ett tag sedan
Vispa grädden och vänd bestämt ned i en tredjedel av grädden med luftiga tag i den smälta chokladen. Vänd sedan bestämt ner grädden lite i taget med luftiga tag till en mousse
Vit mjuk chokladmousse toppad med jordgubbar och yuzu curd. Jag valde att göra den vita chokladmoussen lätt syrlig med lite kesella för att den inte skulle bli översöt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.