Hacka den vita chokladen i bitar och rör ner det i grädden så det smälter tillsammans med sockret. När pannacottan stelnat och ska ätas så rör snabbt ihop en hallonsås
Ikväll har jag och min man lyxat till det med att äta pizza ute. Vi provade restaurang Al forno här i Örebro och deras pizzor var verkligen så bra som jag hade hört att de skulle vara
Så idag får vi kanske fresta med en god och inte så krånglig dessert till nyårsaftonsfirandet. Gelén blir frisk och syrlig och det passar den lite sötare pannacottan riktigt bra, den behöver en piggelin vän för att komma till sin rätt helt och hållet - ja något som bryter av i smaken helt enkelt
Min fina, älskade kusin och tillika guddotter, Michaela, fyller år idag. Tycker man inte om passionsfrukt kan man med fördel servera tillsammans med exempelvis hallon eller blåbär istället
Mät sedan upp den vita chokladmoussen jämnt i alla glas. Strö över socker och toppa med champagne. Ställ svalt minst en timme innan den toppas med de champagnemarinerade hallonen
Vispa grädde ochäggvitor var för sig. Garnera med björnbär och mynta. Värm mjölk, grädde, socker och den delade vaniljstången till strax under kokpunkten
Så idag bakade jag en citronkladdkaka medvit choklad och mycket citronsmak och hade i lite frysta hallon för att få lite syra i kakan som sedan toppades med den söta marängkrämen
Börja med att smälta vit choklad och smör tillsammans över ett vattenbad, låt inte skålens botten. Åååhh älskar vit choklad, älskar grädde, älskar smaken av vanilj och älskar hallon
Som vid varje högtid bör det finnas glutenfria cupcakes till fikat om du frågar mig, jag är som ni vet väldigt förtjust i kombon choklad och mint, men för att förgylla påsken är det ju fint med en gul frosting som passar till påskens färger, som här är av smaken banansmörkräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.