Vitchokladkladdkakamed hallongrädde. Pudra med florsocker före servering. Jag hade gjort en vitkladdkaka, och här har ni receptet som kommer från tidningen Hembakat
Den vita chokladen och saffranet smälter samman helt perfekt och skapar en gyllene kaka som kompletteras med en vintriga apelsinsallad av kokade apelsiner med stjärnanis och kanel
Blanda smält smör, den smälta chokladen, äggen och sirap. Servera med grädde eller gräddglass. Häll smeten i smörad och bröad form och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering, vill man kan man pudra över lite florsocker,. 200 gram vit blockchoklad
)Mitt andra bidrag till Kladdkake-SM var alltså denna "Kladdkakamedvit choklad och chokladmaräng". Vispa äggvitor, socker och majsstärkelse tills marängen är styv
200 g vit choklad. 200 g vit choklad 150 g smör 3 ägg, rumsvarma 2 dl socker 2 krm salt 2 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 1 citron, rivet skal 40 g Lakritsfabriken Rasberry Salty Liqourice smör, till formen ströbröd, till formen
Vitkladdkakamed kardemummakokt rabarber och cashewnötter. Ideén var en vitkladdkaka där man skulle lägga på kardemummakokt rabarber och lite grovhackade cashewnötter
Kör ägg och socker vittmed vaniljsockret med elvisp eller i en matberedare. En otroligt god julig efterrätt med smak av saffran och som är dekorerad med Granatäpple ska ni få receptet på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.