Blanda ihop alla ingridienser till köttbullarna och forma till stora köttbullar. börja med att röra ut mjölet och kryddorna i grädden och häll därefter på tomaterna, koka upp och lägg i köttbullarna och låt koka i några minuter
Rulla köttbullarna och stek i smör på medelhög värme tills de får fin färg. Skrivet 2018-07-04 Klockan 19. Låt puttra i 5-10 minuter under lock på låg värme
Indiskaköttbullar med koriander. Arbeta färsen smidig och forma till stora, ovala köttbullar. Min vänliga kollega hjälpte mig snabbt ur denna knipa genom att dels skicka två länkar med glutenfria receptsidor samt trycka ut ett recept på dessa indiskaköttbullar, som låg på mitt skrivbord morgonen därpå
Aktörerna är många och det är lätt att frestas av prova-på-erbjudanden och lockgåvor. Det blir indiskaköttbullar i smakrik sås, toppat med pistagenötter och en frisk gurksallad därtill
Jag fick idén från en artikel i Fitness magazine som bjöd på indiska recept. Originalreceptet på dessa hette "Lammköttbullar från kashmir" men som ni förstår har jag "Maliniserat" receptet en del och ändrat i ingredienserna så det ska passa mig
Posts related to Spenat kofta - Indiska spenatbullar i kryddig tomatsås -Saag koftaRödbetskofta - Indiska rödbetsbullar i gräddfilsåsKryddig kikärtsgryta - Kikärtor med ingefära, vitlök och grön chili - Chana masalaVegetariska köttbullar bästa receptet - Veg kashmiri koftaPalak paneer /panir /tofu - Indisk färskost i spenatDela
Förra veckan lagade jag för första gången Indiskalammköttbullar, de blev så fantastiskt goda. Igår fyllde min storasyster år och jag bjöd över hela familjen till henne som surprise och lagade köttbullarna igen, den här gången på nötfärs, även de blev goda men lamm var godare
Gör köttbullar (det blir ca. Lägg köttbullarna i stekpannan. )1 tsk spiskummin, grovt krossad3 lagerblad2 hela kanelstänger1 tsk gurkmeja1 tsk chilipeppar1 tsk salt3 dl vispgräddeKöttbullarna. Rör om och fräs på medelvärme 3-4 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.