10 st
bollar och stek dem i olja i en stekpanna på stark medelvärme. Oljan ska täcka hela stekpannans botten med några millimeter. Stek bullarna på alla sidor tills de är ljusbruna.
2 msk
olja
1 finhackad
lök
2 vitlöksklyftor,
finhackade
1 tsk
gurkmeja
1 tsk
koriander
0, 5 tsk
garam masala
4 st
tomater, hackade
2 dl
vatten
2 minuter
3) Rör i tomaterna och låt dem puttra med vattnet tills tomatsåsen är riktigt tjock. (Tillsätt eventuellt lite sirap och grädde)
Innan jag skrev indiskspenat och kyckling curry. Men den här gången använde jag fetaost, som Saag Paneer använder indisk färskost, Paneer, och det är nära till fetaost
12 msk finhackad färsk ingefära. 11 finhackad röd chili. 16 kryddnejlikor. 13 dl basmatiris. 170 g färsk spenat. 12 dl saltade cashewnötterStek lök, ingefära, chili och kryddor i smöret i en rymlig kastrull tills löken mjuknat utan att ta färg. 1Tillsättris, vatten och salt. Koka upp och sjud under lock 20 min. Rör om, lägg tomater och spenat på riset och låt stå ytterligare ca 5 minuter med locket på. 1Tillsätt nötterna, vänd runt och servera
Bryn dem i oljan – de behöver intebli genomstekta. Redan trött på sill & grill & jordgubbar. När annan-mat-suget sätter in brukar det blithai-mat här hemma, inte sällan efter en vända till vår lokala take away
Söndag kväll närmar sig och här hemma står middagen och puttrar på spisen. Det blir bräserade fläskkotletter i skysås smaksatt med lingon och till det kokt mandelpotatis, gelé och gurka
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek på medelvärme i olja tills de mjuknar. Tillsätt kanel, riven muskot, lagerblad, tomatpuré, buljongtärning och rör om
Häll av den och vänd ner den i pastan tillsammans med spenaten och basilikan. Ibland behöver man rätter som går snabbt att laga och här tänkte jag bjuda på ett riktigt snabbt recept som dessutom är väldigt gott
Denna gången (har gjort något liknandeinnan) gjorde jag köttbullarna extra stora och kryddade dom med färsk chili, persilja och vitlök – och för att piffatill köttbullarna lite extra tryckte jag in en bit fetaost i dom också - blev riktigtkrämigt och gott, så hoppa inte över fetaosten om ni gör detta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.