Tillsätt kycklingen och stek i några minuter tills den nästan är klar. Skär kycklinglårfilé i skivor och bönorna i ca 3 cm bitar. Vänd ner thaibasilika och servera genast med en skål ångande varmt jasminris och limeklyftor vid sidan 500 g kycklinglårfilé. 500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök 2-3 msk röd thai currypasta (beroende på styrka och salthet) 150 g haricots verts 2 tsk fisksås 2 tsk rörsocker 1 kruka thaibaslika 1 lime, i klyftor neutral matolja, att steka i nykokt jasminris, till servering
4 2 vitlöksklyftor 600 g strimlad kycklinglårfilé 2 msk olja 2 msk sesamfrö 2 morötter 1 liten purjolök 250 ml teriyakisås 1 dl vatten 150 g sockerärtor 1 litet isbergssalladshuvud Till servering ris Lägg till i inköpslistan
Kyckling. Stek kycklingen på hög värme i lite olja runtom till den fått lite färg. Häll på sojan i pannan och låt fräsa med till den gett färg och smak åt kycklingen
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
500 g kycklinglårfilé 2 klyftor vitlök, hackade 2 morötter, skalade och skurna i slantar 1 röd paprika, i munsbitar 3 salladslökar, i 3 cm-bitar 2 pak choi, i grova bitar
4 4 port ris 150 g svamp (gärna gourmetmix) 250 g pak choi 1/2 förp salladslök (à 125 g) 1 röd chili 500 g kycklingfärs 1 msk olja 1 flaska hoisinsås (à 210 g) 1 dl vatten 1 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.