Sesamnudlar med honungskyckling
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 12 msk japansk soja
  • 11 msk honung
  • 11 tsk riven ingefära
  • 11 klyfta vitlök, riven
  • 12 msk tahini
  • 12 msk jordnötssmör
  • 12 msk risvinäger
  • 11 msk strösocker
  • 12 msk sesamolja
  • 13 msk japansk soja
  • 12 klyftor vitlök, rivna
  • 1250 g äggnudlar
  • 10,5 gurka, skuren i tunna tändstickor
  • 13 salladslökar, i tunna skivor
  • 12 msk salta jordnötter, hackade
  • 12 msk vita sesamfrön, rostade
  • 1 chiliolja
  • 1 Kyckling500 g kycklinglårfilé 2 msk japansk soja 1 msk honung 1 tsk riven ingefära 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 Sås2 msk tahini 2 msk jordnötssmör 2 msk risvinäger 1 msk strösocker 2 msk sesamolja 3 msk japansk soja 1 tsk riven ingefära 2 klyftor vitlök, rivna 250 g äggnudlar 0,5 gurka, skuren i tunna tändstickor 3 salladslökar, i tunna skivor 2 msk salta jordnötter, hackade 2 msk vita sesamfrön, rostade chilioljaKyckling
  • Börja med kycklingen. Skär i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt soja, honung, riven ingefära och riven vitlök. Blanda väl och låt stå medan du förbereder det andra. Sås
  • Blanda alla ingredienser till såsen. Stek kycklingen på hög värme. Ställ åt sidan. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt några matskedar nudelvatten till såsen. Häll av vattnet och i ett durkslag och fördela nudlarna i djupa skålar. Häll såsen på nudlarna och vänd runt. Toppa med den stekta kycklingen, gurka, salladslök, jordnötter, sesamfrön och ev chiliolja. Servera genast!

Beskrivning

Kommentarer

  • manuela-2

     - 

    Nästa gång woka nudlarna i såsen så att såsen tillagas och inte blir så skarp med den råa vitlöken. Ta 900g kyckling till receptets sås och nudlar.

Logga in eller Registrera för att kommentera.