Sesamnudlar med honungskyckling
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 12 msk japansk soja
  • 11 msk honung
  • 11 tsk riven ingefära
  • 11 klyfta vitlök, riven
  • 12 msk tahini
  • 12 msk jordnötssmör
  • 12 msk risvinäger
  • 11 msk strösocker
  • 12 msk sesamolja
  • 13 msk japansk soja
  • 12 klyftor vitlök, rivna
  • 1250 g äggnudlar
  • 10,5 gurka, skuren i tunna tändstickor
  • 13 salladslökar, i tunna skivor
  • 12 msk salta jordnötter, hackade
  • 12 msk vita sesamfrön, rostade
  • 1 chiliolja
  • 1 Kyckling500 g kycklinglårfilé 2 msk japansk soja 1 msk honung 1 tsk riven ingefära 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 Sås2 msk tahini 2 msk jordnötssmör 2 msk risvinäger 1 msk strösocker 2 msk sesamolja 3 msk japansk soja 1 tsk riven ingefära 2 klyftor vitlök, rivna 250 g äggnudlar 0,5 gurka, skuren i tunna tändstickor 3 salladslökar, i tunna skivor 2 msk salta jordnötter, hackade 2 msk vita sesamfrön, rostade chilioljaKyckling
  • Börja med kycklingen. Skär i mindre bitar och lägg i en bunke. Tillsätt soja, honung, riven ingefära och riven vitlök. Blanda väl och låt stå medan du förbereder det andra. Sås
  • Blanda alla ingredienser till såsen. Stek kycklingen på hög värme. Ställ åt sidan. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt några matskedar nudelvatten till såsen. Häll av vattnet och i ett durkslag och fördela nudlarna i djupa skålar. Häll såsen på nudlarna och vänd runt. Toppa med den stekta kycklingen, gurka, salladslök, jordnötter, sesamfrön och ev chiliolja. Servera genast!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.