Kyckling i crunchy jordnötssås
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer, à ca 175 gr
  • 12 msk japansk soja
  • 11-1,5 msk röd currypasta (beroende på hetta och sälta)
  • 12 klyftor vitlök, rivna
  • 12 tsk ingefära, riven
  • 1400 ml kokosmjölk
  • 11,25 dl osockrat jordnötssmör, crunchy
  • 11 dl vatten
  • 12 msk fisksås
  • 13,5 msk farinsocker
  • 10,5 lime, pressad
  • 1 neutral rapsolja att steka i
  • 14 port jasminris, kokt
  • 11 krispsallad
  • 10,5 gurka
  • 11 morot
  • 11 rödlök
  • 11 kruka koriander
  • 11 lime, i klyftor
  • 14 kycklingfiléer, à ca 175 gr 2 msk japansk soja
  • 1 Jordnötssås1-1,5 msk röd currypasta (beroende på hetta och sälta) 2 klyftor vitlök, rivna 2 tsk ingefära, riven 400 ml kokosmjölk 1,25 dl osockrat jordnötssmör, crunchy 1 dl vatten 2 msk fisksås 3,5 msk farinsocker 0,5 lime, pressad neutral rapsolja att steka i
  • 1 Till servering4 port jasminris, kokt 1 krispsallad 0,5 gurka 1 morot 1 rödlök 1 kruka koriander 1 lime, i klyftorJordnötssås
  • Fräs currypastan, vitlök och ingefära i några sekunder i lite olja i en tjockbottnad kastrull. Häll på kokosmjölk, jordnötssmör, vatten, fisksås och farinsocker och låt puttra ihop i 5 minuter. Pressa över en halv lime och smaka av med ev mer fisksås. Kyckling
  • Sätt ugnen på 150 grader. Stek kycklingen på hög värme i lite olja runtom till den fått lite färg. Häll på sojan i pannan och låt fräsa med till den gett färg och smak åt kycklingen. Lägg över i en ugnssäker form eller använd stekpannan om den är ugnssäker. Låt gå i ugnen till innertemperatur 68 grader, detta tar ca 10-15 minuter. Servering
  • Skär salladen i grova bitar. Dela gurka på längden, kärna ur och skiva i tjocka skivor. Skär morot i skivor och skala och klyfta rödlök. Servera kycklingen med jordnötssåsen, krispiga grönsaker, koriander och ångande varmt ris.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.