Bred på kyckling- och grönsaksblandningen på nudlarna. Hetta upp oljan i en stekpanna. Stek kycklingen på ej för stark värme, cirka 8-10 minuter, rör om då och då
2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk). 2 tsk chili- eller paprikapulver. 4 kycklingklubbor 2-3 msk dijonsenap (justera mängd efter smak, jag har i 3 stora msk) 6 gula lökar 4 klyftor vitlök 2 citroner 2 msk äppelcidervinäger 2 lagerblad 2 tsk chili- eller paprikapulver 2 buljontärningar (gärna hönsbuljong men grönsaksbuljong funkar också) salt, peppar ca 2 dl vatten olja till stekning ev färsk chili och gröna oliver
Skala morötterna 5-6 st och skiva i tunna bitar. Stekta nudlar med kyckling & purjo. 13 maj 2019, 19. 35. Den här rätten har jag inte måttat alls utan slängt ihop vad jag hade hemma
på pad thai 4-6 portioner 4 st kycklingfiléer 2 burkar kokosmjölk (400 ml per burk) 1-3 msk röd curry (beroende på hur stark du vill ha grytan) 2 vitlöksklyftor 1 msk riven färsk ingefära 1 st rödlök 1 röd paprika 1 liten zucchini 2 st morötter 1-2 tsk fisksås (kan uteslutas) 3 kvistar thai- eller vanlig basilika Salt Olja till stekning Gör såhär. Hetta upp olja och stek röd curry på medelvärme i ca 30 sekunder tills oljan får smak från curryn. Lägg hela kycklingfiléer i pannan och stek på hög värme, ca 2-3 min på varje sida. 4-6 portioner. 1-3 msk röd curry. 1 röd paprika. 1-2 tsk fisksås
4 4 port ris (gärna jasmin) Sås 1 dl japansk soja 1/2 dl vatten 1/2 dl honung eller strösocker 1 msk riven färsk ingefära 1 vitlöksklyfta 1 tsk majsstärkelse Grönsaker 2 tsk sambal oelek 1 lime 1 msk olja salt 1/2 förp stjälkselleri (à 450 g) 250 g pak choi Kött ca 500 g lövbiff 1 msk olja 1 msk sesamfrön Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Grilla eller stek i panna runtom till de är genomstekta, det tar ca 8-10 minuter. 1-2 tsk sambal oelek. marinad5 msk japansk soja 1 msk fisksås 1 msk sesamolja 3 msk honung 3 klyftor vitlök, riven 1 msk riven ingefära 1-2 tsk sambal oelek
4 1 röd paprika 2 gula lökar ca 500 g kycklingbröstfilé 2 msk olja för stekning 4 msk sojasås 2 msk fisksås 300 g böngroddar 2 påsar färdigkokt ris à 250 g (gärna Express långkorning ris) Till servering 30 g sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.