Kyckling

Kyckling

Kyckling med ädelost  och rosépeppar

Kyckling med ädelost och rosépeppar

Lägg kycklingfiléerna i en form. Rör ihop ädelost, salt, peppar, soja, basilika, rosépeppar, crème fraiche och matlagningsgrädde och häll över kycklingen
Kyckling cacciatore (jägarkyckling)

Kyckling cacciatore (jägarkyckling)

Dela kycklingen i bitar. Salta, peppra rejält och bryn kycklingen i en stor gryta i olivolja. Tillsätt alla grönsakerna när kycklingen är brynt runt om och låt fräsa med några minuter
Kycklingtagine med inlagda citroner och gröna oliver

Kycklingtagine med inlagda citroner och gröna oliver

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Chermoula 2 klyfta(or) vitlök 2 st lagerblad 1,5 tsk svartpeppar 2,5 tsk spiskummin , malen 2 tsk koriander , malen 2,5 tsk paprikapulver 1 gram saffran , (2 påsar) 1 knippa(en) persilja , färsk 1 knippa(en) koriander , färsk 1 dl olivolja 1 tsk salt , eller efter smak 0,5 st chilifrukt , färsk 2 st citron(er) , inlagd, finns på burk 2 st ingefära , normalstora 1 st gul lök(ar) Tagine 1 msk olivolja 2 st tomat(er) 1 st gul lök(ar) 1 st kyckling , hel 6 st potatis(ar) 6 dl vatten 500 gram oliver , gröna, med kärna Köp receptet
Sticky chicken med coleslaw

Sticky chicken med coleslaw

8 kycklinglår, gärna med skinnet kvar. 8 kycklinglår, gärna med skinnet kvar. 1Sås1 dl sweet chilisås 0,5 dl ostronsås 0,5 dl ketchup 2 msk flytande honung 2 msk japansk soja 1 msk fisksås 2 klyftor vitlök, rivna 1 msk färsk ingefära, riven 0,5-2 msk sriracha (beroende på hur hett du gillar) 1 limefrukt, pressad saft