4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ett enkelt recept på en lättlagad kycklinggryta som fått sin smakinspiration från Thailand ligger på lut här i köket idag, och vi hoppas det ska komma till användning och falla er på läppen
Lägg tillbaka kycklingen och tillsätt fond, kokosmjölk och chilisås. 500 g kycklinglårfilé. 5 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond. 14 portioner kokt ris och valfritt gröntSkär kycklingen i fina bitar och bryn den i oljan och lägg den sedan åt sidan. Låt allt koka sakta i ca 20 minuter tills kycklingen är genomkokt
4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.