Smaka av med soja och ev. Stek på medelvärme i lite olja i en panna tills de mjuknar. Tillsätt sköljd och hackad kirskål, strimlad paprika, spiskummin, kardemumma och sambal oelek
Kikärtsgrytamed ökt paprikaoch kummin. Jag serverade ( som ni redan förstått) kikärtsgrytanmed vitlök- och chilistekt spenat, som just nu är det godaste jag vet
Lägg paprikahalvorna på en smord plåt eller ugnsform och fyll dem med röran. Här har jag en bas på linser och mathavre och det går att smaksatta på massor med olika sätt
Mixa paprikan i en bunke med lite av kvargen såsen ska bli slät, tillsätt pressad vitlök och resten av kvargen smaka av med salt och pappar och blanda i den hackade löken
Idén med en crock-pot är att man kan förbereda middagen på morgonen innan man går ut och sedan komma hem till en varm färdig middag lagad från grunden, så att man slipper stå och svänga ihop något snabbt när man är så hungrig att magen skriker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.