Här kommer ett härligt recept på en enkel köttgryta som vi åt i fredags. Det visade sig att Michelle och Nicholas hade fyllt sina matlådor… Jag messade dem att det där lär vara segt att tugga på
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl röttvin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Skala morötternaoch rotsellerin. Fyll på med vinoch buljong så att allt är täckt med vätska. Passa på att använd er av höstskörden och gör då gärna palsternacksstompen
Finhacka vitlöken, hacka löken, paprikan, chilin ochmorötternaoch stek i hälften smör och hälften olivolja tills lök sorterna känns mjuka men inte fått färg
Jag kanske är lite udda, men att komma hem till en färdig färssås, och bara behöva koka en bechamel, montera lasagnen och låta den tillagas i ugnen - det är för mig närapå snabbmat
Det bygger ju på att man har gäster eller stor familj. Jag hade en kalvfransyska i frysen som jag behövde göra något med så jag bestämde mig för att göra en klassisk kalvstek med sås och potatis
Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Efter pizzabakandet i fredags blev det massa överbliven tomatsås så för att inte låta något gå till spillo gjorde vi en köttfärssås på det som blev över samt en bit mögelost och lite gott vin
Fisk och Skaldjur ⁄ ReceptSkaldjursfond på lyxräkor, grönsaker ochvin. Grönsaker och lite annat kan varieras men tänk på vad de smakar så får du en bra kombination i din fond
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.