Häll på vin, viltfond och soja. ”Vinchaud” betyder varmt vin på franska och är deras variant på glögg, därför innehåller grytan kanel, nejlika och apelsin
Vinet har en frisk och fyllig smak av mörka bär och vanilj. Så har ni inte satt eran vitlök ännu så har ni fortfarande chans, ser ju inte ut att bli någon vinter än på ett tag
Denna gången var det Affe som stod för inköpen och båda vinerna var goda, ja faktiskt riktigt goda, så han får helt klart köpa vin till oss fler gånger
Lägg över i gryta med hälften av vattnet ochvinet + köttbuljong. Det visade sig att Michelle och Nicholas hade fyllt sina matlådor… Jag messade dem att det där lär vara segt att tugga på
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl röttvin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Ställ plattan på medelvärme och tillsätt tomatkross, tomatpuré, senap ochkryddor. Min kusin var på besök då vi åt utav denna mat och hon är inte ett stort fan av tonfisk (kräsen ung dam)
Om man inte gillar tanken på benmärg så bara strunta i den – det blir fantastiskt gott ändå. Det är inte ofta jag tar mig tid att göra långkok vid spisen (ugnen och crockpoten däremot går jättebra) men en söndag hade jag lite extra tid till att stå vid spisen vilket resulterade i denna otroligt mustiga köttfärssås med benmärg ochröttvin som jag serverade till hemmagjord tagliatelle och rikligt med parmesan
Skala och tärna potatis ochmorötter, skala och flisa vitlöken tunt. Soppan, som också fick extra stuns av vinoch apelsin, blev jättegod, så jag föreslår helt enkelt att du testar
blanda allt i en panna, tillsätt röttvin, balsamvinäger, creme fraiche och låt koka ihop. koka pastan och servera den toppad med lammfärsröra, smulad fetaost och torkad oregano
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.