3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
I stekpannan som jag stekt köttet hällde jag ner kryddorna och fräste hastigt och hällde påvinetoch fick så med ALLA smaker från stekpannan när jag hällde ner det i grytan
Bara lite sugenpåköttrenset. ”Vin chaud” betyder varmt vinpå franska och är deras variant på glögg, därför innehåller grytan kanel, nejlika och apelsin
Stek upp grönsakerna ochsvampen, blanda ned dem i grytan, lägg i vitlöken, honung och kryddorna, slå påvatten låt sjuda under lock i ett par timmar tills köttet är riktigt mört
Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda påen fläskfile gryta. Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.