Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Kör ihop degen långsamt med krok. Toppa med vispad grädde och på med locket på bullen. Kavla ut degen 3 mm tjock, stryk på ett jämnt lager med smör, strö över farinsocker och kanel. Sätt ugnen på 200 grader varmluft, pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker
Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en slickepott och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Blanda ihop hallonpurén med strösocker, 50 g vatten och limesaft i en kastrull
Skär ut långa strängar med en sporre, twista och snurra. Kör alla ingredienser i en köksassistent med krok och arbeta ihop degen långsamt cirka 5 minuter. Lägg bullen på plåt med bakplåtspapper, täck med plastfolie och låt jäsa ordentligt minst 90 minuter. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 11 30 g Jäst
Ska dock nämna att i originalreceptet i boken så är kakorna även toppade med paranötter men eftersom den inte tillhör mina favoritnötter så valde jag att istället ha på lite extra av de andra nötterna
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Blanda vatten, maizena och äggulor och ägg i en bunke och blanda med en visp
pajdeg220 g osaltat smör, kallt 280 g vetemjöl [4,5 dl] 15 g strösocker [1 msk] 3 g salt [0,5 tsk] 75 g vatten, iskallt (0,75 dl) 1 ägg, till pensling 0,5 dl rörsocker, till gräddning
Åt mellanmål (makrillskagen, recept kommer framöver) och fikade bland annat ovan nämnda muffins med havets vågskvalp som ackompanjemang, solen som värmde kinderna och med idel glada miner och lätta hjärtan hos oss
Jag ska fira medgoda vänner till familjen och deras hundar (som har figurerat här på bloggen då och då) och sedan ska jag bara ta det lugnt och pyssla med semesterbilderna från i somras
Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en slickepott och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Blanda ihop hallonpurén med strösocker, 50 g vatten och limesaft i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.