Chokladtårta - Roy Fares recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1250 g mörk choklad, 70 %
  • 1165 g ägg (3 st)
  • 115 g äggula (1 st)
  • 1125 g strösocker (1.5 dl)
  • 13 g salt (1 tsk)
  • 190 g vetemjöl (1.5 dl)
  • 160 g äggula (3 st)
  • 1120 g råsocker (1.5 dl)
  • 160 g honung (0.5 dl)
  • 1150 g grädde (1.5 dl)
  • 1150 g mörk choklad, 70 %
  • 1100 g smör
  • 1300 g vispgrädde (3 dl)
  • 1100 g mjölkchoklad
  • 12 dl vispgrädde (200 g)
  • 1 rostade hasselnötter, hackade
  • 1 flingsalt
  • 1 Chokladbotten150 g smör 250 g mörk choklad, 70 % 165 g ägg (3 st) 15 g äggula (1 st) 125 g strösocker (1.5 dl) 3 g salt (1 tsk) 90 g vetemjöl (1.5 dl)
  • 1 Chokladganache60 g äggula (3 st) 120 g råsocker (1.5 dl) 60 g honung (0.5 dl) 150 g grädde (1.5 dl) 150 g mörk choklad, 70 % 100 g smör
  • 1 Chokladchantilly300 g vispgrädde (3 dl) 100 g mjölkchoklad
  • 1 Garnering2 dl vispgrädde (200 g) rostade hasselnötter, hackade flingsaltBotten
  • Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform 22-24 cm i diameter och två remsor med bakplåtspapper på insidan av formen. Smält smöret i en kastrull och tillsätt chokladen. Rör tills det smält och ställ åt sidan. Vispa lite lätt strösocker med ägg och äggulan i en bunke. Blanda sedan i smör- och chokladblandningen. Sikta i mjölet och blanda runt försiktigt med en slickepott. Rör ner saltet. Häll smeten i formen och grädda ca 13-15 minuter. Ta ut och låt svalna helt. Chokladganache
  • Lägg äggulorna i en bunke. Koka upp råsocker, honung och grädde i en kastrull. Häll vätskan över äggulorna under vispning och sedan tillbaka i kastrullen, sjud tills det tjocknar (83 grader). Hacka chokladen och lägg i en bunke. Häll smeten över chokladen. Tillsätt smör och rör till en slät kräm. Häll chokladkrämen på chokladbottnen och låt stå i kylen till den har satt sig. Chantilly
  • Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen, mixa slätt med stavmixer. Låt stå i kylen över natten. Ta ut krämen ur kylen. Vispa på medelhastighet i maskin eller med elvisp till en fluffig konsistens. Garnering
  • Garnera chokladtårtan med spritsad grädde, spritsad chokladchantilly, hasselnötter och lite flingsalt. Servera!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.