pajdeg220 g osaltat smör, kallt 280 g vetemjöl [4,5 dl] 15 g strösocker [1 msk] 3 g salt [0,5 tsk] 75 g vatten, iskallt (0,75 dl) 1 ägg, till pensling 0,5 dl rörsocker, till gräddning
Fyllning2 äpplen 1 citron, saften 75 g farinsocker [1 dl] 3 g malen kanel [1 tsk] 0,5 krm ingefära
Kör ihop degen långsamt med krok. Toppa med vispad grädde och på med locket på bullen. Kavla ut degen 3 mm tjock, stryk på ett jämnt lager med smör, strö över farinsocker och kanel. Sätt ugnen på 200 grader varmluft, pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker
Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en slickepott och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Blanda ihop hallonpurén med strösocker, 50 g vatten och limesaft i en kastrull
Skär ut långa strängar med en sporre, twista och snurra. Kör alla ingredienser i en köksassistent med krok och arbeta ihop degen långsamt cirka 5 minuter. Lägg bullen på plåt med bakplåtspapper, täck med plastfolie och låt jäsa ordentligt minst 90 minuter. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 11 30 g Jäst
Ska dock nämna att i originalreceptet i boken så är kakorna även toppade med paranötter men eftersom den inte tillhör mina favoritnötter så valde jag att istället ha på lite extra av de andra nötterna
Blanda alla ingredienser i en bunke och nyp ihop med fingertopparna till en jämn deg. Blanda vatten, maizena och äggulor och ägg i en bunke och blanda med en visp
Hans bok kommer ut nu i slutet av augusti (väldigt efterlängtad), annars kan man läsa hans blogg och man kan även gå in på SVT och titta på hans recept då han under en tid medverkat i Go' kväll tillsammans med Ebba von Sydow
Börja med att ta fram smöret i god tid. Vänder ner sirapen gör du enklast genom att dra slickepotten längs med bunkens väggar runt runt, och vända smeten ibland
Lägg några klickar kräm uppe på och marmorera sedan med baksidan av en slickepott. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en slickepott och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Blanda ihop hallonpurén med strösocker, 50 g vatten och limesaft i en kastrull
I vilket fall som helst är denna cheescake verkligen en ”de luxe-variant med extra allt”. När jag för några veckor sedan såg RoyFares baka Snickers Cheesecake i TV-programmet Go’kväll så blev jag så sugen på att baka den jag också
Spara recept. Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Lägg mandlar och strösocker i en matberedare med lock och mixa tills mandeln börjar kännas slät och fin, eventuellt kan man behöva tillsätta lite vatten om den känns för torr
Runda bullarna med händerna och lägg på plåt med bakplåtspapper. Fyll sedan med mandelmassa. Vispa grädden till önskad konsistens och fyll en spritspåse med stjärntyll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.